EPA/ POLAND MIN.NATIONAL DEF. HANDOUT
Poljsko-beloruska granica

NATO je u četvrtak ocenio “neprihvatljivim” način na koji Belorusija “koristi” migrante koji u velikom broju pristižu na poljsku granicu.

“Neprihvatljivo je što režim (beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka) koristi migrante kao hibridnu taktiku”, ocenjeno je u saopštenju NATO-a, izrazivši zabrinutost zbog te situacije.

“Zabrinuti smo zbog nedavne eskalacije na granici između Poljske i Belorusije. Pozivamo Belorusiju da poštuje međunarodno pravo”, dodao je.

Po njemu, NATO će se pobrinuti za sigurnost svojih članica, a njegov glavni sekretar Jens Stoltenberg nastaviti pomono da prati situaciju, “koja vrši pritisak” na tri savezničke zemlje, Litvaniju, Letoniju i Poljsku.

EU takođe optužuje Lukašenka da je orkestrirao migrantski talas, koji dolazi uglavnom sa Bliskog istoka, kao odgovor na sankcije koje mu je nametnuo Brisel zbog okrutnog gušenja protesta.

Poljske vlasti upozorile su u ponedeljak da su se stotine migranata uputile prema poljskoj granici iz Belorusije.

3 COMMENTS

  1. Хоче ли НАТО који производи избјеглице бомбардовати Бјелорусију или че престати развијати своју погубну демократију?

  2. Orkestrirao migrantski talas koji dolazi s bliskog istoka?
    Pa šta hoćete da talibane, mudžahedine i ostale svete ratnike zadrže u Belorusiji?
    Ne oni su vaši, vi i vaša imperija ste ih stvorili pa im sad dajte državljanstvo i sva prava vašeg demokratskog društva a sutra će vas klati u vašim kućama….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here