EPA
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, savladao je Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0 u setovima 6:3, 6:4 u četvrtfinalu turnira u Adelejdu.

To je osma Đokovićeva pobeda u isto toliko okršaja sa Šapovalovom.

Novak će se u polufinalu sastati sa Danilom Medvedevom, koji je pobedio Karena Hačanova sa 6:3, 6:3.

U drugom polufinalu igraju Sebastijan Korda i Jošihito Nišioka.

Đoković nije blistavo počeo meč, u ranoj fazi meča se suočio sa tri brejk lopte u dva različita gema, ali je uspeo da odoli svaki put – dvaput servisima, jednom u dugoj razmeni.

Bio je Kanađanin nešto bolji u toj fazi meča, ali kako je vreme proticalo, tako je Đoković sve više ulazio u ritam, da bi pri vođstvu 4:3 dočekao samouništenje Šapovalova. Odservirao je tri duple greške u gemu, od 40-15 dozvolio Đokoviću da dođe do brejk lopte, a zatim poslao forhend u aut već u drugom udarcu u poenu.

Novak je bez izgubljenog poena osvojio naredni gem za prvi set, a Šapovalov je i dalje bio pod utiskom gubitka prvog seta, tj. načina na koji ga je izgubio, i brzo je zaostao brejk u drugom setu.

Đoković je uzvratio poklon u šestom gemu, kada je od 40-0 izgubio pet poena u nizu i kada mu je potpuno stao servis.

Nije to Novaka demoralisalo, nastavio je da preti na servis Šapovalova, da bi na 4:4 – na četvrtoj brejk lopti u tom gemu – dočekao duplu grešku Kanađanina. Nije moglo bez drame u poslednjem gemu, ali Novak od 0-30 uzima četiri poena u nizu, završava meč na mreži.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here