Skadarlija u Nojenhofu

Ž. Marković
0
Ž. Marković
Dočekivali goste: Violeta, Dejan i Simon

KUD “Kolo” iz Badena organizovalo je u klupskim prostorijama u Nojenhofu tradicionalnu zabavu “Skadarlijska noć” pod sloganom “Proleće u mom kraju”.

Članovi i prijatelja kluba dugo su pripremali ovaj događaj jer su oduševljeni Skadarlijom i tamburaškim orkestrom “Raspućin”. Uz složnu ekipu i upravu kluba, sve je svečano dekorisano u etno stilu. Stavljeni su ćilimi, a prostor u klubu ukrašen je ćupovima, fenjerima i prolećnim svećem, pa je sve odisalo atmosferom koja je podsećala na vremena naših predaka.

Na ulazu u klub goste su dočekivali Violeta i Simon u narodnim nošnjama i nudili im pogaču, slatko i rakiju.

Potom su na red došli aperitiv, bogato predjelo, gulaš, pasulj, pečenje i gril, kao i kolači.

Olga Jovanović iz KUD “Kolo”, koja je sa suprugom Bratislavom organizovala ovo lepo druženje, istakla je da ova manifestacija prerasta u tradiciju.

– Ponosna sam na naše vredne ljude i na naš tim, koji se potrudio da sve protekne u najboljem redu – rekla je Jovanovićeva.

U organizaciju su bili uključeni i predsednik društva Karlo Đurić i cela uprava.

– Želimo da ovaj projekat ponovimo na jesen, a moto će biti Jesen je u mom sokaku. Zahvalila bih i svim našim članovima i prijateljima koji su uveličali ovu našu tradiciju, a naročito našim dragim gostima Švajcarcima – istakla je sagovornica “Vesti”.

KUD “Kolo” pozvalo je sve prijatelje da posete njihov štand na Danima nacije u Unterzigentalu i Volenu.