Skandal: “Hej Sloveni” umesto “Bože pravde”

0

Partizan u Top 16 fazu Evrolige ulazi sa pozicije 3, nakon izgubljene utakmice u Pireju. Olimpijakos je sve rešio u trećoj deonici kada je velikoj seriji obezbedio prvu dvocifrenu prednost koju je održao do samog kraja, 81:60 (20:15, 16:18, 27:16, 18:11).

Pre početka utakmice dogodio se skandal, umesto himne Srbije intonirana je himna nekadašnje Jugoslavije.

"Nije mi jasno kako je to moglo da se dogodi. Ipak su Grci i Srbi prijateljski narodi, pa treba u toliko da se bude i oprezniji i da se neke stvari prepoznaju“, preporučio je Vujošević, a potom se osvrnuo na samu utakmicu:

 

"S druge strane, sama utakmica nije imala neku rezultatsku važnost, ali svaka utakmica u Evroligi je naravno jako važna. Ja sam je shvatio kao priliku da se da šansa i mlađim igračima, da vidimo koliko su oni u ovom momentu na nivou takmičenja u Evroligi spremni, šta je sve potrebno da rade, da bi napredovali i postali igrači za ovakva takmičenja. Nismo izdržali četrdeset minuta, i zbog kraće klupe, njima su falili Schortsanitis i Papaloukas, nama Marić, ali oni naravno sa punim rosterom su to možda i manje osetili. Kada je umor stigao igrače koji su nosili utakmicu, izgubili smo koncentraciju i disciplinu u napadu, oni su otvorili kontranapade i prelomili utakmicu. Žao mi je što nismo duže izdržali i ostavili lepšu sliku o sebi.

 

Međutim, s obzirom da je ovo poslednja utakmica, mogu još jednom da naglasim da sam izuzetno zadovoljan zbog idealnog uspeha koji je napravljen u jednoj jako teškoj grupi. Mi smo uspeli svoje protivnike da dobijemo, makar jednom, igrajući sa novim mladim timom plasirali smo se među šesnaest najboljih, što je, još jednom podvlačim fantastičan uspeh, i to je osnovni osećaj večeras nakon poraza sa ovolikom razlikom“, rekao je nakon utakmice u Pireju trener Partizana Duško Vujošević.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here