Twitter.com/sa_lottery
Brojevi na lutriji u Južnoj Africi

Iznenađujuća dobitna kombinacija šest brojeva u nizu koja je izvukla nacionalna lutrija Južne Afrike zaprepastila je mnoge igrače i pokrenula optužbe za prevaru pošto je saopšteno da je 20 igrača pogodilo dobitnu kombinaciju.

Uzastopni niz šest brojeva 5, 6, 7, 8, 9 i bonus broj 10 bila je dobitna kombinacija Južnoafričke nacionalne lutrije u utorak uveče, piše Gardijan.

Dvadeset srećnih igrača pogodilo je džekpot i osvojilo po 5,7 miliona randa (oko 280.000 evra), a još 79 je osvojilo po skoro 400 evra jer nisu pogodili bonus broj.

Iz Nacionalne lutrije su preko naloga na Tviteru čestitali srećnim dobitnicima, i dodali da možda mnogima ova kombinacija izgleda kao neverovatna, ali da očigledno veliki broj igrača bira upravo ove brojeve.

Jedan od korisnika Tvitera je ustvrdio da je ovim potezom lutrija očigledno pokazala da vara. Drugi tvrdi kako se 20 ljudi dogovorilo da podele novac od džekpota, dok treći dodaje da „Apsolutno nema šanse da je ovo slučajnost“.

Pojedini zahtevaju da se pokrene zvanična istraga. Komisija koja vrši nadzor nad Nacionalnom lutrijom Južne Afrike tvri da je verovatnoća da se pojavi kombinacija šest uzastopnih brojeva veom mala i obećava da će proveriti izvlačenje.

Nije retkost da dva igrača podele glavni dobitak, ali ovako veliki broj dobitnika izuzetno je retka pojava, mada su u martu 2003. godine čak 33 igrača pogodila dobitnu kombinaciju. Brojevi se izvlače uživo u televizijskom prenosu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here