EPA/Fehim Demir

Fudbalski klub Široki Brijeg je objavio na zvaničnim stranicama društvenih mreža da je čak 18 igrača zaraženo koronavirusom.

To je samo po sebi problem, a još je veći kada se zna da su morali da igraju derbi meč protiv Sarajeva prethodnog vikenda koji su izgubili sa 0:2.

Široki je tražio od Fudbalskog saveza BIH da hitno odloži utakmicu jer je korona ušla u ekipu, ali njihov zahtev je odbijen.

U ekipi je bilo samo 13 igrača, a kasnije se ispostavilo da je čak šestorica među njima pozitivno na Covid-19.

– Uz onih 12 igrača koji su osećali simptome i koji su na vreme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje potvrdilo je da je još jedan član stručnog štaba i čak šest igrača NK Široki Brijeg, koji su nastupali u derbiju 11. kola Premijer lige BIH protiv FK Sarajevo na ‘Koševu’, pozitivno na koronavirus – navodi se u saopštenju Širokog.

– Plašili smo se ovakvog epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju je zdravlje i zaštita života, kako naših igrača, tako i suparničkih, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica – navode iz kluba i dodaju:

– NK Široki trenutno ima samo šest igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slede. Zvanično ćemo zahtevti da se naredni mečevi odlože, u nadi da će nadležni napokon “progledati” – u interesu fudbala i zdravlja igrača. Moramo ozbiljno pristupiti ovom problemu i videti kuda nas sve ovo vodi. Danas NK Široki, a sutra možda već neko drugi…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime