EPA/Christian Bruna

Vakcine protiv koronavirusa namenjene za “Maimonides centar”, starački dom Jevrejske zajednice u Beču, nisu dospele samo do štićenika ove ustanove, već i do uprave.

Prema pisanju bečkog dnevnika “Kurir”, predsednik Jevrejske zajednice u Beču Oskar Dojč vakcinisan je vakcinom koja je preostala iz te isporuke austrijskih vlasti. Dojč se, nakon što je obelodanjena vest o njegovom vakcinisanju vakcinom namenjenom za starački dom, izvinio, rekavši da je bila greška što se vakcinisao.

Vakcine su “Maimonides centru” stavljene na raspolaganje od strane Grada Beča i njima su vakcinisanI svi stanari, to jest 343 osobe.

Pošto je preostalo 30 doza u roku od par sati pozvane su i osobe koje nisu iz doma da se vakcinišu, kako vakcine ne bi propale, objasnio je šef lekarskog tima Centra Dan Sajdler. On je rekao da su informisane osobe koje su bliske Centru, odnosno osoblju, a među njima je bio Dojč, kao i dve osobe ispod 30 godina starosti.

– To nije smelo da se dogodi – kazao je Dojč povodom informacije koja je ocenjena skandalom u vreme kada mnogi čekaju na red za vakcinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here