Skandalozne izjave Bajrama Redžepija

0

Odbacio optužbe Bajrama Redžepija: Sava Janjić

 

On je u saopštenju objavljenom na sajtu Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske eparhije ocenio da su "šokantne i neodgovorne" izjave Redžepija da je KFOR ometao istragu jer nije dozvolio da se obavi unutar manastira.

 

"Još od prvog dana kada su grafiti primećeni na nekoliko mesta u okviru manastirskog imanja angažovana je lokalna opštinska i regionalna kosovska policija, a istraga je počela istog dana i to u okviru samog manastirskog kompleksa uz punu podršku KFOR-a", podseća Janjić.

 

Iguman Visokih Dečana je dodao da je neprekidno u vezi sa regionalnim i lokalnim šefovima policije, kao i da u manastiru upravo boravi istražni tim koji preuzima video zapise od manastirskog obezbeđenja.

 

Po njegovim rečima, forenzički tim je već obavio istragu na lokacijama gde su grafiti pisani, a prema podacima koje je dobio od regionalnog komandanta KFOR-a pukovnika Anđela Minelija, međunarodne snage ničim nisu otežavale ili uslovljavale rad policije.

 

"Pukovnik Mineli potvrđuje ono što i mi svakodnevno vidimo na terenu – dobru i korektnu saradnju Kfora i policije. Zbog kompleksnosti bezbednosne situacije na ovom prostoru naša Crkva ostaje i dalje pri čvrstom stavu da je zaštita KFOR-a jedan od glavnih preduslova za normalan život i funkcionisanje ovog manastira", napisao je Janjić.

 

On je zaključio da ministar Redžepi "ili nije obavešten o radu svoje policije na slučaju manastira Dečani pa javnosti daje netačne informacije, ili je u pitanju politička kampanja kojom se namerno želi baciti krivica na dečanske monahe i Kfor".

 

"Medijski nastupi ministra unutrašnjih poslova ne vode izgradnji poverenja između SPC i Kosovskih institucija", naglasio je iguman.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here