Selektor košarkaške reprezentacije Španije čestitao je igračima Australije na borbi do posledjneg momenta i istakao da je sjajno biti u finalu.

 

– Sjajan je osećaj biti u finalu. Čestitam Australiji na sjajnoj utakmici, borili su se do poslednjeg trenutka. Znali smo da su dobri, jaki, talentovani, dobro vođeni. Sjajan rivalitet smo stvorili. Dobili smo ih dva puta, oba tesno. Zbog toga igrači zaslužuju još veće pohvale. Gubili su u četvrtom periodu i tada su donosili dobre odluke. Čestitam im ne samo na trudu i karakteru već i kapacitetu da zadrže hladnoću – rekao je Serđo Skariolo.

Novi plejmejker Finiks Sansa Riki Rubio je postigao 16 poena uz 12 asistencija i četiri ukradene lopte i postao prvi igrač od 1994. godine kome je to pošlo za rukom.

– Riki je napredovao kao poenter. Mnogo je bolji nego ranije, ima više samopouzdanja. Bez Pau Gasola, Navara, Mirotića, Ibake naši trenutni lideri moraju da iskorače i pokažu veću odgovornost. On ne remeti naš timski koncept šutevima koje uzima, a važno je što okupira protivnika i radi na organizaciji igre, realizaciji…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here