EPA-EFE/Andrzej Grygiel

Trener Virtusa Serđo Skariolo će biti selektor španske reprezentacije samo još na predstojećem Evrobasketu. Iza toga on će voditi samo bolonjsku ekipu, dok bi novi selektor Španije trebalo da bude Đoan Penjaroja.

Kako piše „encestando.es“ Serđo Skariolo neće više biti trener nacionalnog tima Španije jer je nemoguće da uklopi obaveze u Virtusu i nacionalnom timu sada kada je Virtus opet evroligaš. Italijan ne bi mogao da predvodi „furiju“ u kvalifikacionim prozorima za Svetski kup u novembru i februaru, pa je razlaz neminovan.

Između ostalog Skariolo je sa Španijom od 2015. godine i to mu je drugi mandat u toj reprezentaciji, a sa timom je trostruki evropski prvak, jednom je bio prvak sveta i ima dve olimpijske medalje.

Španci pišu da je logično da Skariolo na još jednom turniru predvodi „furiju“, ali sa druge strane u isto vreme su i pripreme Virutsa za veoma važnu sezonu.

Predsednik španskog Saveza Horhe Garbahosa već ima rešenje za Serđovog naslednika. To bi trebalo da bude Đoan Penjaroja koji neće više biti trener Valensije. On se inače već dokazao kao trener Burgosa sa kojim je osvojio dve FIBA Lige šampiona. Poziv španske reprezentacije je svakako primamljiv za Penjaroju, ali sa druge strane ovog stručnjaka želi i Baskonija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here