EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg saopštio je danas da su se ministri članica zemalja NATO dogovorili da ojačaju odbranu i način odvraćanja, kao i da svi moraju da nastave da podržavaju Ukrajinu.

“Ministri NATO zemalja susreli su se kako bi uradili pripreme za NATO samit u Vašingtonu (u julu). Nastavljamo sa jačanjem odbrane i načinom odvraćanja, moramo svi da podržimo Ukrajinu. Ovo je potkrepljeno istorijskim napretkom po pitanju ulaganja u odbrane, pošto će 18 članica potrošiti ove godine dva odsto svog BDP-a na odbranu”, naveo je Stoltenberg na platformi X (Tviter) nakon ministarskog sastanka u Briselu.

Stoltenberg je u sredu naveo da je prošle godine zabeležen “rast bez presedana” od 11 odsto u evropskim saveznicama i Kanadi po pitanju ulaganja u odbranu.

“Od kada je obećanje ulaganja dato 2014. godine, evropski saveznici i Kanada su dodali više od 600 milijardi američkih dolara za odbranu, tako da imamo veliki napredak”, rekao je Stoltenberg.

2 COMMENTS

  1. Amerikanci naprave krizu pa zatim rat pa onda strasno prepadanje evrope o nekoj okupaciji zatim sledi povecanje izdvajanja za naoruzanje pa onda sledi prodaja po skupoj cijeni oruzja iz amerike u evropu, sta reci ameri sposobni ratohuskaci a ovi iz evrope ko neslane ovce nasjedu na veoma dobro pripremljeni scenarijo amerike aman zaman ljudi dozovite se pameti kakav rat u danasnje vrijeme izazvacete nuklearni rat ostace nam od zemlje pepeo i dim nece nam trebati nikakve pare a ni bilo koje oruzje

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here