Tanjug
Đorđe Balašević

U osnovnoj školi “Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi blizu Niša, su rešili da odaju priznanje poznatom kantautoru na izuzetan i ekološki način.

– Svi već znate da je preminuo Đorđe Balašević u 68. godini. Ne verujem da među nama (na ex Yu prostoru) ima nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku njegovu pesmu… makar se naježio – rekao je direktor ove osnovne škole Marko Ristić.

Dodao je da imaju privilegiju da je dvorište škole već čuvena botanička bašta i koja je zbog nekih sadnica poznata i van granica naše zemlje.

– Odlučili smo da posadimo 68 sadnica belog bagrema, mađarskog, onog o kom je pevao i da jedan deo dvorišta, gde ima mesta pretvorimo u Đoletov park. Razloga za ovo ima previše. O ekološkim i edukativnim ne moramo piričati, pored toga, odaćemo počast Balaševiću, svima koji su stradali od Covida 19, imati zdraviji vazduh i svakako imati hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voleti i učiti – rekao je Ristić, prenosi “Blic”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here