Vesti

Srbi koji žive u Sidneju ne oskudevaju vikendom u zabavnom životu. Pored svih programa koje nudi ova multikulturalna sredina, ipak najrađe odlaze u posetu srpskim klubovima i mestima u kojima se nude srpske zabavne večeri. 

Ovoga produženoga vikenda sadržaj je bio uistinu bogat, a pažnju „Vesti“ zaokupila je školska zabava u organizaciji CO Sveti Knez Lazar u Kingsfordu na koleđžu Sveti Spiridon.

Gospođa Milica Mihajlović je pri ovoj opštini organizovala sve folklorne grupe koje su svojim raskošnim igrama i nošnjama doprinele da ova subotnja noć ostane u sećanju mnogim gostima koji su izabrali ovo prelepo mesto i veče da se susretnu sa prijateljima i znancima.
Učestvovalo je svih pet grupa folkloraša iz ove škole, a program je odlično vodio mlađahni Jovan Žarkovački iz pete grupe. On se lepim rečima zahvalio svima koji su odvojili ovo vremena i dođu da podrže rad folkloraša, a i sami da se zabave.

Posebno raspoloženje zabeležili smo za stolom gde su sedeli Slobodanka Marjanović, Đura Stanojev i Anka Stanojev.

– Dugo je vremena prošlo otkako sam bila na jednoj ovako lepoj večeri. Toliko mnogo lepe omladine sa lepim igrama, puno prijatelja i poznanika na jednom mestu uz odličnu hranu i muziku orkestra koji je svirao u zabavnom delu večeri, gde smo se i mi stariji, poneti igrom mladih, uhvatili u kolo i podsetili se mladosti. Jednom rečju, fantastično veče – rekla nam je gospođa Slobodanka.

Goste je zabavljao narodni orkestar „Šampioni“ koji je uveliko doprineo raspoloženju gostiju ove večeri.

Pohvale od prote Perića

Lepo osmišljenoj večeri prisustvovao je i prota Miodrag Perić, starešina CO Sveti Knez Lazar, koji se zahvalio svima koji su došli, a naročito roditeljima koji dovode svoju decu da uče korake svojih predaka. Prota Miodrag Perić je istovremeno konstatovao da je napredak dece u igri vidan.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime