SKUD “Branko Radičević” Lugano

0

SKUD "Branko Radičević" iz Lugana
 

U poslednje tri godine ovo društvo iskazuje sve veći kvalitet. Saradnja sa priznatim koreografom Ljubomirom Vujčinom doprinela je da dečji ansambl ovog društva dve godine zaredom osvoji zlatne plakete.

A ove godine na Švajcarskoj smotri srpskog folklora u Dietikonu ovo društvo osvojilo je četvrto mesto i nalazi se u vrhu srpskog folklora u Švajcarskoj. Omladinski ansambl broji 30, a dečji 20 aktivnih članova.

Nedavno je izabrana nova podmlađena uprava sa predsednikom Slavom Ilićem. Sekretar i potpredsednik društva je Aleksandar Jeremić, umetnički rukovodilac omladinskog ansambla je Vladimir Nikolić a dečjeg su Ružica Nikić i Marijana Ilić.
Ivan Marjanović je odgovoran za nošnju, a Ljubiša Jevremović je jedini stariji član ovog društva posle predsednika.

Društvo se veoma dobro slaže, ojačalo je prijateljstvo među članovima omladinskog ansambla, tako da se dosta druže i van folklora.

Više puta su imali priliku da se predstave ne samo našoj nego i švajcarskoj publici i imaju veoma tesnu saradnju sa opštinom Lugano.

Koreografija sa kojom će nastupati na ovogodišnjoj Evropskoj smotri u Banjaluci su Igre iz okoline Bujanovca sa pesmom "Bolna Ljuba", a koreograf je Milorad Runjo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here