Tanjug
Branko Ružić

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je parlament konstatovao ostavku ministra prosvete Branka Ružića.

Orlić je rekao da je konstatacijom ostavke prestao mandat Ružića kao ministra prosvete.

Ružić je ostavku podneo 7. maja, posle tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kada je učenik te škole ubio devet đaka i čuvara.

Ružić je svoje pismo predsednici Vlade Ani Brnabić potom objavio na Tviteru, a u njemu se navodi da je ostavku “momentalno ponudio onog dana kada se tragedija dogodila”.

“Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi”, napisao je u pismu.

Ružić je poručio da Srbija mora ostati ujedinjena u bolu, tuzi i borbi da kao društvo “dobro pobedi zlo, a pravda nepravdu”.

“Osećam moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvalim svima u obrazovnom sistemu – nastavnom, vannastavnom osoblju, direktorima, učenicima, studentima, rektorima, dekanima, načelnicima školskih uprava, psiholozima, pedagozima, vaspitačima, predstavnicima svih sindikata u prosveti, kao i svim državnim sekretarima, pomoćnicima ministra, savetnicima, zaposlenim u Ministarstvu, na veoma plodotvornoj saradnji”, napisao je tada Ružić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here