Tanjug

Narodna skupština Srbije obustavila je rad Anketnog odbora koji se bavi slučajevima masovnih ubistava u beogradskoj OŠ “Vladislav Ribnikar” i u selima na teritoriji Mladenovca i Smedereva.

Iz Skupštine je saopšteno da su danas primili molbu porodica nastradalih u tragediji koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” i njihovih punomoćnika, kojom od Narodne skupštine Republike Srbije i narodnih poslanika traže da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

“Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Narodna skupština Republike Srbije prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora”, navedeno je u saopštenju predsednika Skupštine Vladimira Orlića.

Ranije u toku dana u ime porodica oštećenih u zločinu od 3. maja 2023. godine u školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, i u ime ostalih kolega advokata, punomoćnika oštećenih, oglasila se advokat Zora Dobričanin Nikodinović, saopštenjem i molbom da se zaustave aktivnosti Anketnog odbora vezano za pomenuti slučaj.

“Dostavljam Vam dokaz da smo predali u pisanom obliku molbu da se, u interesu istrage, odmah zastane sa bilo kakvim postupanjem i aktivnostima Anketnog odbora Skupštine osnovanog povodom nedavnih masovnih ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i na teritoriji Mladenovca i Smedereva”, kaže se u saopštenju.

1 COMMENT

  1. Nista novo obustavljena i procedura o zabrani pusenja na javnim mestima?
    Jedina drzava u svetu gde se svuda pusi?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here