Slaba igra boli više od poraza!

0

 

Bez rešenja u napadu: Danko Lazović

Bolno prizemljenje. Asteras je mali klub, ali je mnogo poznatijem Partizanu očitao lekciju iz taktike i borbenosti. Fudbaleri crno-belih kao da su previše digli noseve posle dobrog meča sa Totenhemom, pomislivši da su tim vredan poštovanja izvan granica Srbije, a utakmica na Peleponezu pokazala je koliko nisu u pravu! Više od poraza navijačima crno-belih smeta malodušnost, odustajanje od duela, borbe za loptom… Ima fudbalera koji sigurno nisu oznojili dresove, momaka koji u mladim igračkim godinama više podsećaju na rekreativce nego na ozbiljne profesionalce. Očigledno da ovaj tim zahteva dopunsku selekciju, ukoliko je cilj da se Partizan ozbiljno reprezentuje u Evropi. Teško je i opisati greške odbrane crno-belih, Grci su dve uspešno realizovali, a promaja u defanzivnoj liniji tima "duvala" je sa svih strana. O igri Partizana najbolje svedoči podatak da je jedini udarac u okvir protivničkog gola uputio Lazović u 90. minutu!
– Očigledno da je duga serija utakmica ostavila traga, počeli smo da mislimo da se utakmice dobijaju same od sebe – rekao je trener Marko Nikolić. – Mnogo je razloga što nismo imali prilike. Asteras je kvalitetan tim, ima dobre pojedince i igra dobro. Pojedinci prave razliku driblinzima, prodorima… Ne želim da umanjim njihovu igru, ali obično analiziram svoj tim.

Nije se snašao: Golman Milan Lukač
 

Asteras je u prvom poluvremenu prepustio rivalu sredinu terena, štoperi Stanković i Ćirković su često imali loptu u posedu, ali bukvalno nisu znali šta će s njom! S druge strane, bezidejnost u fazi napada izluđivala je sve navijače crno-belih.

Zaslužili kritike: Trener Marko Nikolić

– Verovao sam da ćemo pobediti, uvek verujem. Nažalost, nismo uspeli. Nisam rekao da ćemo sigurno pobediti, nikada to nisam rekao u karijeri, ali verovao sam. Protiv Totenhema smo igrali vrlo dobro, sada je bilo vrlo loše: ako ide tim redom, protiv Bešiktaša će opet biti dobro.
Ako je nešto dobro po ekipu iz Humske onda je to činjenica da im protivnici nisu previše odmakli, pošto je u Bešiktaš u poslednjim trenucima meča u Londonu doša do boda – 1:1.
– Asteras je prvi, ali ima još mnogo da se igra, rano je za priču o prolazu. Totenhem i Bešiktaš su bili favoriti na početku, a Asteras i mi autsajderi, neka ostane tako – rekao je Nikolić.

 

 

ASTERAS 2
PARTIZAN 0
ASTERAS: Kosicki -, Lui 7, Gojan 7,5, Sankare 7, Pantelijadis 7, Usero 7, Zisopulos 6, Role 8, Maca 7, Đaniotas 7 (od 73. Kitoko -), Para 7,5 (od 59. Parales 6).
PARTIZAN: Lukač 5,5, Vulićević 6, Volkov 5, Ćirković 6, Stanković 5, S. Ilić 6 (od 77. Kojić -), B. Ilić 6, A. Živković 5,5 (od 46. Fofana 6), Pantić 5,5, Grbić 5,5 (od 63. Ninković 5), Lazović 5.
Strelci: Usero u 22. i Para u 52. minutu. Stadion: Teodoros Kolokotronis. Gledalaca: 6.000. Sudija: Deni Makali (Holandija) 7.

Igrač utakmice: Role (Asteras)

 

Drinčić i Škuletić spremni za Lučane
Nema sumnje da se u igri Partizana osetilo odsustvo Nikole Drinčića i Petra Škuletića, koji je će biti na raspolaganju Nikoliću za nedeljni prvenstveni okršaj u Lučanima.
– Imamo malo vremena da se pripremimo za sledeću utakmicu u prvenstvu – podseća Nikolić. – Verujem da će nam zatim prijati dvonedeljna pauza, ali pre toga moramo da se spremimo za duel u Lučanima i pobedimo kvalitetnu ekipu Mladosti.

 

 

 

Ilić: Skupo platili greške
Saša Ilić je u finišu meča ustupio Kojiću mesto na terenu, a nervoznim reakcijama jasno je pokazao šta misli o igri celog tima.
– To su evropske utakmice, gde se svaka greška skupo plaća – kaže Ilić. – Domaćoj ekipi je uvek mnogo lakše kad prva povede, a većina stvari u njihovoj igri došla je iz naših grešaka. Iskreno, nije izgledalo kod 2:0 da možemo da se vratimo u meč, iako smo u nekoliko navrata ove sezone stizali minus od dva gola.

 

Lukač: Hteo sam da je hvatam…
Stekao se utisak da je golman Milan Lukač pogrešio kod prvog gola Asterasa. Umesto da hvata loptu prilikom prvog udarca Usera, on je ponovo odbio na nogu napadača domaćeg tima.
– Ne znam ni ja kako sam primio prvi gol – rekao je Lukač. – Lopta je baš iznenada došla, Usero je šutirao iz prve. Najpre sam hteo da hvatam, potom mi se odbila… Nezgodno je kad prvi šut rivala završi u mreži. Očigledno da se radi o iskusnoj ekipi, koja se kasnije povukla i znalački došla do pobede.

 

"Čileanac" Pavlović pozdravio crno-bele
Crno-bele je u Tripoliju dočekalo i jedno poznato lice. Milan Pavlović, kapiten zlatne omladinske reprezentacije Jugoslavije, koja je 1987. godine osvojila titulu prvaka sveta u Čileu, danas je zaposlen u Asterasu.
Pavlović nije dostigao slavu pojedinih saigrača iz te generacije poput Roberta Prosinečkog, Predraga Mijatovića ili Zvonimira Bobana, nego je veći deo igračke karijere proveo u Grčkoj.
Pavlović je do pre par godina radio kao trener u Olimpijakosu, a sad je direktor fudbalske škole Asterasa i trener ekipe od 20 godina.
Milan Pavlović je utakmicu između njegovog sadašnjeg kluba i Partizana gledao u društvu čelnika i bivših asova crno-belih, među kojima su bili i legendarni Moca Vukotić, Ljubiša Tumbaković…

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here