Pošta Srbije / Aleksandra Veličković
Zoran Đorđević, v.d. direktor JP Pošta Srbije

Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga od 21. do 29. oktobra, Pošta Srbije predstavlja se drugi put zaredom, ovoga puta u saradnji sa Udruženjem književnika Srbije.

Po do sada najpovoljnijoj ceni, 250 dinara po paketu/pošiljci, u specijalnoj ambalaži, Pošta će obezbediti jednostavno i pouzdano slanje knjiga sa Poštinog štanda u areni Hale 1 Beogradskog sajma, na bilo koju adresu u zemlji.

O specijalnoj promo sajamskoj ponudi i programu Pošte Srbije govorio je danas na Beogradskom sajmu v.d. direktor Zoran Đorđević.

– Pošta Srbije uvek je i na svakom mestu gde su naši građani i korisnici. Radujemo se interakciji sa njima i ponovnom susretu na 66. Sajmu knjiga. Pošta je ovoj prestižnoj manifestaciji i posetiocima želela da doprinese više nego povoljnom fiksnom cenom za slanje jednog paketa/pošiljke bilo gde u Srbiji, da bi svi posetioci dodatno mogli da uživaju u “prazniku knjige”. Izdavače, takođe, pozivamo da posete Poštin štand i upoznaju se sa posebnim pogodnostima za slanje pošiljaka iz njihovih internet trgovina preko Pošte – rekao je Zoran Đorđević.

Đorđević je istakao saradnju Pošte i Udruženja književnika Srbije, koje će prvi put imati štand na Sajmu knjiga koji će podeliti sa Poštom, a posetiocima će zajednički ponuditi bogat i raznovrstan literarni i umetnički program. Između ostalog, dodao je, svetski poznata imena koja učestvuju na 60. Međunarodnim susretima pisaca u Beogradu, na Sajmu će predstaviti stvaralaštvo, potpisivati knjige i razgovarati sa čitaocima.

Iz programa izdvajamo: u organizaciji Udruženja književnika Srbije Međunarodni susreti pisaca u nedelju 22. oktobra u 12 časova; Književni matine – Mladi dolaze, Književne novine, Izdavačka delatnost, Žene pisci, i Mali princ, od ponedeljka 23. oktobra do petka 27. oktobra, u 16 časova; Promocija monografske studije 100 godina PTT muzeja u sredu 25. oktobra u 11 časova. Kreativne radionice o oslikavanju poštanske marke vodiće istaknuti umetnik i kreator poštanskih maraka Pošte Srbije Miroslav Nikolić, od 23. oktobra do 29. oktobra svakoga dana s početkom u 15 časova, dok će se dečje radionice “Poštanski satić” održavati od 12 do 14 časova svih dana Sajma.

U galerijskoj postavci biće izloženi Povelja cara Napoleona Bonaparte sa imperatorskim potpisom, Povelja Luja XIV sa kraljevskim zlatnim pečatom i potpisom vladara, posvete dobitnika Gonkurove nagrade, dve posvete Žaka Prevera novinaru Kosti Dimitrijeviću, Pisma kralja Milana Obrenovića sinu Aleksandru na francuskom jeziku, Pisaća mašina Desanke Maksimović, iz Legata Žarka Petrovića, i drugi vredni eksponati. Program se odvija na Poštinom štandu, u areni Hale 1 Beogradskog sajma. Izlagači će, takođe, imati priliku da sa predstavnicima Pošte razgovaraju o saradnji pod povoljnijim uslovima u segmentu dostave knjiga kupcima u njihovim internet knjižarama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here