Firefly Promo

Glumac, Slavko Štimac, osvojio je publiku svojom novom ulogom, Mitra, u seriji “Crna svadba” koja je za kratko vreme osvojila publiku. Na snimanju serije popričali smo sa njim o svemu što se dešava ispred kamere.

Po prvi put je priznao kako je video ulogu Mitra, i kakav je zapravo lik koji on tumači.

-Doživeo sam ga kao opsednutog čoveka, koji nije baš sav svoj, i kome dođe crna minuta, kasnije će se videti da nije to baš tako, i da je on vojnik te crne strane. Počini zločin, imamo surove scene ubijanja. On nije čovek koji je svesno krenuo da ubija druge ljude, on to potpuno bez emocije doživljava, kao poruku više sile. Nema ništa protiv tih ljudi, već je on vojnik mračne, onostrane, ekipe. – rekao je Slavko.

Kao izgleda biti opsednut demonom?

-Pokušao sam da nemam nikakvu emociju, da sve to budi mehanički. Opsednutost je vrlo širok pojam, sve ono što je negativno u nama možemo da nazovemo opsednutost, od mržnje, ljubomore, zavisti, svi onih grehova koji se navode u Bibliji.

Kako vidite mlade glumce, i mogućnost da pođu pogrešnim putem?

-Svi mi imamo svoje krize u životu, i u mladosti, neku vrstu identifikacije. Ako se mlad čovek, toliko eksponiran, postane javna ličnost, preti da mu se ego poremeti i da taj identitet bude često pogrešan. To su krize koje se nekima nikada ne dese, dok ih drugi prevaziđu. Imamo slučajeva kada se krene stramputicom, pa čak i na put bez povratka. Nije to lako, teško je to razumeti, dok se ne nađeš u sličnoj koži.

Da li ste sujeverni?

-Nemam nikakvo sujeverje, možda kada sam bio mlađi, kada ti crna mačka pređe put, ali vrlo brzo mi je to neko objasnio.

Da li je neprijatelj o nama?

-Uvek je u nama, što kaže sebe prvo sagledaj i nećeš imati nikakvih problema. Mi stalno tražimo neprijatelje spolja, ako sebe malo promenimo, ti naši neprijatelji ili oni za koje mislimo da su to, i oni će se promeniti.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here