Lična arhiva
Uživa na pesku Dubaija: Slađana Stamenović

Blago onome ko može i kome korona ne podmeće nogu, a upravo je takva naša Parižanka Slađana Stamenović, predsednica Svesrpske zajednice Francuske, pa je uspela da za doček “trkne” do Dubaija.

– Lepo je zamisliti doček Nove godine u egzotičnom, čarobnom, sunčanom gradu i na plaži, a tek koliko je lepa realizacija tih želja! Ništa bolje nije moglo da mi se dogodi u tekućoj korona-tragediji. E, kako sam ovde dušu odmorila – sa puno ushićenja iz Dubaija se javila Slađa, po profesiji frizerka.

Stigavši u Dubai nije mogla da prikrije euforiju oduševljenja:

– Ovo je pravi raj, ne znaš šta ćeš pre da gledaš, da li lepotu visokih svetlećih nebodera ili marke skupocenih automobila. Sve je u mermeru, sjaju i raskoši. Plaže su im predivne, pune raznih školjki i riba. Voda topla, uživanje za kupače.

Javljanje iz Emirata Slađa ovako nadopunjuje:

– Ovu destinaciju sam izabrala u inat maskama i izolaciji, jer ovde nema policijskog časa. Htela sam da udahnem vazduh, osetim ritam života. Smejem se. Uživam. Dubai je ovih dana prepun turista, pa čak i da hoćeš, ne možeš da se osećaš usamljenim. Napravila sam mnogo fotografija. Ovo će se putovanje smestiti u moje nezaborave – poručuje Slađana.

Obradovale se poklonima: Maša i Sara Jovanović

Drugu pričicu naših pariskih dijasporaca kreirala su dečica. Jedva su dočekali slavljenje Nove godine, roditelji im po narudžbi dekorisali jelku, detinje su se divili toj bajkovitoj lepoti, ali i nestrpljivo čekala darove. Naravno, tu sreću su dočekale i sestrice Maša i Sara Jovanović iz pariskog predgrađa Sen Mor de Fose. Sele na pod, uz jelku, pa se pitale šta li je u poklon-kesama, onda roditelji škljocnuli telefonom i taj trenutak uslikane znatiželje, po diktatu mlađanih učenica, poslale Ljiljani Simić, nastavnici iz srpske dopunske škole.

Do učiteljice Ljiljane stigla je i prekrasna fotografija njenog budućeg đaka dvogodišnjeg Viktora Grujanca, koji kao da se pita kako je moguće da je toliko lepo u naručju Deda Mraza? Naravno da jeste, kad je kostim obukla njegova mama Stanimirka.