Tanjug

“Posle 20 godina vlasti Mila Đukanovića u Nikšiću, on je poražen”, rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, dodavši da će sa odborničkom listom Krivokapića i Bečića formirati većinu u Nikšiću.

Kako je rekao, druga važna vest je da su se stekli uslovi da Marko Kovačević bude gradonačelnik.

Prema podacima Centra za istraživanje i monitoring (CeMI), na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, Evropski tim za Nikšić okupljen oko DPS Mila Ðukanovića osvojio je 40,4 odsto glasova, odnosno 18 mandata na danas održanim lokalnim izborima u Nikšiću.

Prema tim podacima, koaliciju Za budućnost Nikšića okupljenu oko Demokratskog fronta podržalo je 25,9 odsto birača, što znači da je njoj pripalo 11 mandata, a Mir za našu naciju osvojio je 23,2 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

Koalicija Crno na bijelo dobila je 4,5 odsto glasova, a Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića 3,3 odsto glasova.

Crno na bijelo i Narodni pokret dobili su po jedan mandat, navode podgoričke Vijesti.

SDP je ispod cenzusa sa 2,6 odsto glasova.

Pristalice koalicije “Za budućnost Nikšića” ispred štaba u centru Nikšića proslavili su izborne rezultate na  lokalnim izborima. Okupljeni su pevali kosovske pesme i uzvikivali da su pobedili na izborima, a napravljen je i vatromet.

Oko sedišta koalicije bilo je pojačano prisustvo policije, a većina okupljenih nije nosila zaštitne maske niti je poštovala mere uvedene zbog sprečavanja koronavirusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here