Tanjug/AP
Novak Đoković

Slavna belgijska teniserka Žastin Enan predložila je Novaku Đokoviću da ne igra na predstojećem Australijan openu.

Đokoviću je po drugi put poništena viza za Australiju, odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je iskoristio svoje diskreciono pravo. Suđenje je počelo u petak ujutru pred sudijom Entonijem Kelijem kada su obe strane imale uvodna izlaganja.

Đokovićevi advokati spremili su žalbu i ona je podneta sudiji Keliju, koji je odložio momentalnu deportaciju iz zemlje do subote, ali je postupak sada prebačen na Savezni sud. U slučaju da sud odluči u njegovu korist, moći će da nastupa na Australijan openu, ali u slučaju da potvrdi odluku Federalne vlade, Novak će morati da napusti Australiju i preti mu trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

– Mislim da je najbolje u ovom trenutku da ne igra na turniru. Kada je nešto toliko komplikovano, ne kažem da Đoković ne treba da se bori, zato što misli da je to prava stvar, ali mislim da je sada dokazano da mnogi Australijanci ne žele da ga vide kako igra. Zato je možda najbolje za sve, za tenis, za turnir, možda i za njega, da ne nastupi – rekla je slavna belgijska teniserka.

4 COMMENTS

  1. Anglo-saxonci ili francuzi belgijanci nikada nisu zeleli pobedu djokovicevu imao sam cas da nekoliko puta da pratim djokovica
    Tolika nepravda sa strane publike,da bi mogao da kalifikuem judskom bedom uvek su pokusavali da ga destabilizuju a kada pobedi onda krecu da glume osmehi cinizam pukusajte da pomislite umesto djokovica da je federer ili nadal u pitanju dali bi ishod bio isti.

  2. Ona njemu “prijateljski” savetuje preko interneta! Saveti se ne poručuje čoveku preko novina! Valjda imaš njegov broj, ako ga nemaš čuti!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here