Foto: Tanjug/AP
Tajson Fjuri Diontej Vajlder

Američki bokser teške kategorije Diontej Vajlder i dalje nije zvanično saopštio da li će nastaviti sa profesionalnom karijerom posle dva poraza nokautom protiv Britanca Tajsona Fjurija. Nekadašnji prvak sveta u WBC verziji i osvajač bronzane olimpijske medalje gostovao je u podkastu koji vodi nekadašnji NBA košarkaš i trener Bajron Skot i izjavio da ima nesvakidašnje planove u vezi sa donošenjem odluke o nastavku karijere.

U oktobru 2021. godine Vajlder je imao treći međusobni meč sa Fjurijem, dvaput je rušio „Kralja Cigana“, ali je visoki Britanac na kraju uspeo da se oporavi i slavi nokautom u 11. rundi i zadrži šampionski WBC pojas.

– Mislim da ću koristiti ajauasku. Tako ću doneti odluku. Boks je u meni ostavio gorak ukus. Opasan je to sport, u njemu ima mnogo politike, varanja… Ipak, i dalje imam mnogo ljubavi prema tom sportu – izjavio je 36-godišnji Diontej Vajlder.

Ajauaska je napitak koji se pravi od vrste lijane koja raste u amazonskim prašumama i kada se kombinuje sa određenim sastojcima koji imaju halucinogena svojstva daje mešavinu koju koriste šamani tokom svojih psihodeličnih obreda sa starosedeocima Amazona.

Diontej Vajlder u profesionalnoj karijeri ima 42 pobede (41 KO), dva poraza i jednog remija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here