Epa/SEBASTIAO MOREIRA
Pele

Legendarni brazilski fudbaler Pele prebačen je na intenzivnu negu, nakon što su iz bolnice Albert Ajnštajt u Sao Paolu poručili da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo jer se rak proširio.

Pre dve nedelje trostruki prvak sveta Pele i jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala je hospitalizovan. U jeku Mundijala u Kataru svi su bili zabrinuti za njegovo zdravstveno stanje, ali se on oglasio i poručio da je dobro i da se bori, kako bi Nejmar i drugovi mogli da se fokusiraju isključivo na teren.
– Prijatelji, želim da svi ostanete mirni i pozitivni. Snažan sam, ima mnogo nade i primam terapiju, kao i inače. Želim da zahvalim kompletnom timu lekara i medicinskom osoblju za svu negu koju dobijam. Imam ogromnu veru u Boga i svaka poruka koju dobijam od vas čini da budem pun energije. Gledajte Brazil na Mundijalu. Hvala puno, na svemu – glasila je pre 15-ak dana Peleova poruka iz bolničke postelje.
Već dve godine Pele koji ima 82 godine se bori sa rakom debelog creva, ali se stanje prethodnih dana pogoršalo, a bolnica u kojoj je smešten je izdala saopštenje.
„Nakon što je primljen 29. novembra zbog hemioterapije usled lečenja raka debelog creva i respiratornih problema, došlo je do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Rak se proširio i zbog toga mu je potrebno da bude na intenzivnoj nezi“, saopštili su iz bolnice „Albert Ajnštajn“ u Brazilu.
Strahuje se da bi moglo da dođe do srčanog zastoja ili do otkazivanja bubrega.
Oglasila se i njegova ćerka Kai Nasimento.
– Ljubav koju mu pružate, vaše priče i molitve su zaista velike, zato što znamo da nismo sami u ovoj borbi – napisala je na društvenim mrežama Kai.
Brazil je pet puta bio prvak sveta, a Pele je podigao rekordne tri „Zlatne boginje“ – 1958, 1962. i 1970. godine.
Njegov „selesao“, iako je bio glavni favorit na Mundijalu u Kataru, nije uspeo da posle 20 godina ponovo bude na krovu sveta, jer su u četvrtfinalu eliminisani od Hrvatske posle slabijeg izvođenja penala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here