“Sledeća godina najteža u istoriji Beograda“

0

Prethodna vlast napravila dugove: Siniša Mali

 

"Izvorni budžet Beograda je oko 500 miliona evra, što znači da ćemo morati da damo gotovo 20 odsto budžeta za otplatu kredita. Zato i štedimo da bi 2016. godine bili relaksirani prema kreditima i kamatama", rekao je Mali novinarima u Skupštini Beograda.

 

Gradonačelnik je istakao da je reč o kreditima koje je uzimala prethodna gradska vlast bez razloga i obrazloženja.

 

"Na korak smo dalje od bankrota, a bili smo blizu početkom godine", rekao je Mali.

 

Na pitanje da li je moguće da se roditeljima u Beogradu vrati novac jer su dvostruko više plaćali za boravak dece u obdaništu, on je odgovorio da "ne može da kaže da li takva mogućnost postoji".

 

"To je nasleđen problem i bivši gradonačelnik Dragan Đilas je upozoren da to ne radi. Pokušavam s ministrom prosvete Srđanom Verbićem da rešim taj problem i mi ćemo ga i rešiti. Cilj nam je da građani ne budu oštećeni i zakinuti", rekao je gradonačelnik.

 

Povodom protesta vlasnika tezgi u izgorelom depou u Bulevaru kralja Aleksandra, Mali je kazao da im je grad ponudio prodaju robe na drugim pijacama.

 

"Ako im se ne sviđaju druge pijace, neka nađu drugo mesto na kojem će da prodaju svoju robu. Oni su zakupci u gradskom objektu, a ne vlasnici", rekao je gradonačelnik.

 

Mali je najavio da će gradske službe sačiniti analizu i videti koliko košta obnova depoa, a potom odlučiti da li će taj objekat biti obnovljen ili ne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here