pixabay.com

​Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

U poređenju sa martom prošle godine, zabeležen je nominalni rast od 2,1 odsto, ali kad se uračunaju narasli troškovi, realan prihod je opet opao za 0,9 odsto.

Nemačko ugostiteljstvo još uvek osetno zaostaje za prometom iz perioda pre pandemijske krize. U odnosu na mart 2019, dakle pre globalne zaraze, prodaja je u istom mesecu ove godine realno bila manja za 13,3 odsto.

Pošto je od 1. januara na hranu u ugostiteljstvu vraćena redovna stopa PDV-a od 19 odsto, cene za kupce su skočile. Zato se očekuju nova bankrotstva u sektoru.

Tokom pandemije, vlada je privremeno podržala ugostiteljstvo smanjenom stopom PDV-a. Uprkos protestima, mera je prestala da važi početkom ove godine,

2 COMMENTS

 1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

 2. Problem nemacke je Birokratija,korupcija,diktatura…Vodeci politicari nemacke gledaju samo kako ce
  se obogatiti ( izvoz oruzija u Ukrajini, investicije u Peru za staze za bicikle, cak i izdvajanje vekike sume za Kinu
  kao pompc… ). Sloboda izjasnjavanja je na najnizem nivou,stampa uvek pie/prica isto.Hoce da zabrane
  stranku AFD po velicini trecu, u nekim drzavam od 16 od kojih je savezna nemacka sastavljena prva ili druga.
  Ako nesto kazete odmah ste baceni u desnicarski ugao ili u levicarski … Policija je naoruzana do zuba i
  bogami sprovodi svoj posao jako dobro. A i novcane kazne su velike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here