Rusija polazi od predsedničkog dekreta o evakuaciji iz industrijske lokacije Azovstalj, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući navode potpredsednika ukrajinske vlade koji je rekao da je Kijev spreman da potpiše dekret o proceduri.

“Mi smo se pridržavali instrukcija koje je izdao naš predsednik (Vladimir Putin), koji je rekao da svi civili mogu slobodno da napuste fabriku u bilo kom pravcu i ona su sprovedena”, rekao je portparol Kremlja, preneo je TAS S.

Što se tiče militanata, oni takođe, mogu slobodno da izađu ako predaju oružje i prema njima će se postupati u skladu sa tim, a povređenima će biti pružena neophodna medicinska pomoć, prema uputstvima, dodao je Peskov.

“Ovo je rekao predsednik, to su uputstva vrhovnog komandanta kojih se mi pridržavamo”, rekao je Peskov.

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk izjavila je ranije danas da je Turska pristala da posreduje u pregovorima o evakuaciji pripadnika ukrajinskih snaga, pre svega teško ranjenih, iz kombinata Azovstalj u Marijupolju.

Vereščuk je rekla da Ukrajina želi da bude potpisan dokument o tome kako će se tačno odvijati evakuacija iz Azovstalja i da se priprema za potpisivanje, prenosi RIA Novosti.

Dodala je da je, pre svega, reč o evakuaciji teško ranjenih, a Turska je spremna da postane posrednik u tim pregovorima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here