Sloboda: Super liga je nameštena

0

 

"Nažalost, fudbalska organizacija, u vreme dok se zvanični državni organi bore za vraćanje države u normalno stanje, ćuti kao da se ništta ne dešava, iako svi vide da je naš fudbal van sistema, u blatu u kakvom do sada nikada nije bio. U srpskom fudbalu caruju burazerski dogovori, nameštaljke, krojenje tabele. Naš klub je glineni golub na truloj tarabi srpskog fudbala", navodi se u saopštenju fudbalskog kluba Sloboda.

 

Na sednici upravnog odbora je konstatovano da je fudbal u Srbiji "cirkuska predstava", u kojoj su uloge poznate i podeljene.

"U toj i takvoj cirkuskoj predstavi, sudije su izvršioci odluka naredbodavaca. Klub će tražiti odgovornost, ne samo da bismo zaštitili naše interese, već i srpskog fudbala u celini jer ne želimo da potpuno potone u nameštaljkama i režiranim farsama", piše u saopštenju Užičana.

 

U Slobodi smatraju da su drastično oštećeni na nekoliko proteklih utakmica u prvenstvu Srbije.

"Našem klubu se više ne krade skriveno, već očigledno, ne krade nam se iz džepova već iz očiju. Na svu sreću postoje televizijski snimci svih utakmica, u kojima je naš klub drastično oštećen. Oštećeni smo za penal i regularno postignut pogodak, što je nastavak već viđenog u Novom Pazaru protiv, na Karaburmi protiv OFK Beograda, u Kragujevcu protiv Radničkog, u Užicu protiv FK Vojvodine
itd", navodi se u saopštenju.

 

"Najtužnije je, što u ovom procesu uništavanja Slobode i nekih drugih klubova, koji se bore protiv ovog stanja u srpskom fudbalu, pored sudija učestvuju delegati, kontrolori i druga zvanična lica. Svi oni ne učestvuju u praćenju fudbalske igre i ispunjavanju svojih fudbalskih obaveza i zadataka", dodaje se u saopštenju.

 

Užičani navode da će na Skupštini kluba u četvrtak razmotriti istupanje iz Super lige Srbije, za šta kažu da imaju i podršku navijača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here