Sloga – Štutgart

0

Srpsko-nemački kulturni i sportski klub Sloga Štutgart postoji 36 godina i u grupi je najuspešnijih naših klubova u Nemačkoj. Izvođački ansambl ima 54 igrača i na Evropskoj smotri u Banjaluci pojaviće se u najboljem sastavu i odigrati dosta tešku i komplikovanu koreografiju pod nazivom ",Ozdola ide ludo em mlado" sa područja Crne Trave iz Srbije. Koreograf je Saša Bogunović, a muziku je napisao Zdravko Ranisavljević, a umetnički rukovodilac je Denis Novaković. Cilj društva je druženje i čuvanje tradicije.
Ovo udruženje, ima, 230 aktivnih članova, od toga 80 posto su omladinci. U klubu postoje četiri folklorne sekcije, a tu si i karate, muzička i kuglaška sekcija. Društvo je održalo brojne koncerte, ugostilo različite ansamble, gostovalo širom Evrope i u vitrinama ima mnogo priznanja i odličja koja podstiču sadašnje generacije da još bolje čuvaju svoje korene i ponose se ostvarenim uspesima.
Društvo Sloga je jedan od najvećih ansambala na području Nemačke, sarađuje sa svim nacijama i otvoreno je za sve vidove saradnje.
– Mnogima smo i možemo biti primer, hteli to oni ili ne. Svi uspesi su nam dragi, a najviše smo ponosni i najveće su nam bogatstvo omladina i originalni tradicionalni kostimi za čak 18 različitih koreografija. Bogatstvo je i sam repertoar društva od 25 koreografija – istakao je predsednik Sofranić.
Sadašnja uprava sa 18 članova na celu sa predsednikom Sofranić Tomislavom ima zadatak da povede omladinu svog društva pa i šire u saradnju sa svima ponosno uzdignute glave.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here