Lična arhiva
Izabrali rukovodstvo:Članovi Srpske zajednice

Srpska zajednica u Forarlbergu održala je godišnju skupštinu na kojoj je Novica Zelenović izabran za novog predsednika. Skupština je održana u prostorijama SPC u Feldkirhu, a prisustvovali su svi aktivni članovi krovne organizacije koja je osnovana davne 1974. godine – KUD Kolo iz Bludenca, “Jovan Jovanović Zmaj” iz Feldkirha, Dinara iz Sulca, boćarski klub Troglav iz Mundliksa i FK Jugec iz Bludenca. Novi predsednik Novica Zelenović je odmah dobio podršku mladih ali iskusnih članova klubova, te su pored njega kao članovi novog predsedništva jednoglasno izabrani kao zamenik predsednika Dragan Vučković, na mesto sekretara Novica Injac, kao njegov zamenik Dalibor Babić, dok će se o finansijama Zajednice starati novi blagajnik Marko Nebrigić i njegova zamenica Dijana Krstić Đinđić.

Dobio podršku: Novica Zelenović

Intenziviranje aktivnosti

Članovi Nadzornog odbora su Branka Bjelošević i Mikan Prvulović. Zelenović je kao pripadnik treće generacije Srba rođen u Feldkirhu i član je Zajednice još od 1992. godine. Aktivan je kao igrač balota i fudbaler. Na funkciji sekretara kluba ima već 20 godina iskustva, i želi da to bogato znanje i stečeno iskustvo preda dalje mlađem članstvu. Kao primarni cilj nove uprave pod njegovim vođstvom postavljeno je intenziviranje aktivnosti Srpske zajednice u Forarlbergu na sportsko-kulturnom nivou, a pre svega kroz razne zajedničke manifestacije svih aktivnih klubova. Novi predsednik je napomenuo da je saradnja sa Srpskom pravoslavnom crkvom, srpskim organizacijama u Austriji i svi ljudima dobre volje koji žele konstruktivnu saradnju sa krovnom organizacijom u Forarlbergu jedini put da se zacrtani ciljevi u potpunosti ostvare i izrazio nadu da će njegov apel naići na razumevanje i dovesti do ostvarivanja novih kontakata.

Zahvalnost na podršci

Dugogodišnji predsednik Zajednice Boban Đurić zahvalio je na podršci dosadašnjim članovima Predsedništva i delegatima klubova, te izneo svoje zadovoljstvo interesom mladih da se aktivnije uključe u rad krovne organizacije Srba u Forarlbergu. On je podvukao da kvalitetan rad za budućnost srpskih klubova i Srba u Forarlbergu uopšte podrazumeva dalji razvoj kulturno-sportskih aktivnosti, ali pre svega podršku naporima našim organizacijama u Austriji da se srpski jezik kao samostalni zvanično uvede u okvire dopunske nastave škola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here