EPA/Balazs Mohai
Hrvatska policija (Foto: Arhiva)

Ispred zagrebačkog hotela Esplanada sinoć je napadnut i teško povređen preduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svedok u tzv. aferi Dragulji.

Zagrebačka policija je na svojoj internet stranici u jutarnjim satima objavila da je 54-godišnjak napadnut oko 22.30 u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici „prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac“.

– Nakon što mu se obratio, fizički ga je napao te ga teško povredio. Lekarska pomoć teško povređenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniocem koji se dovodi u vezu s ovim dogadajem policija intenzivno traga – kažu u policiji, prenosi Hina.

Prema neslužbenim podacima, Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svog automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obe noge i potres mozga.

Zbog otmice Zagorčevog sina kao i iznude od preduzetnika Miroslava Matkuna, Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Pre suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa hrvatskog Ministarstva odbrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godinu dana bežao je hrvatskom pravosuđu.

U zatvoru u Lepoglavi suprotno zatvorskim pravilima uživao je razne pogodnosti na koje nije imao pravo, zbog čega su bivši upravnik zatvora i njegov pomoćnik nepravosnažno osuđeni na 20, odnosno 14 meseci zatvora, navodi Hina.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime