Titulom, nagradom za najboljeg mladog vozača i najboljeg penjača, i svojim etapnim pobedama na Tur de Fransu, slovenački biciklista Tadej Pogačar je došao do cifre od skoro 600.000 evra.

Poseban Tur de France pod maskama, prilagođen merama bezbednosti protiv pandemije koronavirusa, potvrdio je mladog Slovenca Tadeja Pogačara kao jednu od novih figura u biciklizmu.

Biciklista, koji je ovog ponedeljka napunio 22 godine i koji je pre dve godine počeo da privlači pažnju pobedom na Tour del Porvenir i koji je već bio treći na trci La Vuelta u Španiji prošle godine, potvrdio je da je spreman za velika dela, a lista podviga započela je legendarnom trkom.

Nastup mu je pored sportske slave obezbedio i značajan finansijski prihod. Samo za pobedu u Francuskoj, Slovenac je osvojio nagradu od 500.000 evra.

Ali, nagradi za pobedu na Jelisejskim poljima u Parizu mora da se doda 25.000 evra jer je bio najbolji penjač u trci i još 20.000 za to što je postao najbolji mladi biciklista.
Međutim to nije sve, Slovenac je pobedio u najviše etapa, a za svaku je nagrađen sa po 11.000 evra, tako da je Pogačar ukupno zaradio 578.000 evra.

Da podsetimo, pobedom na Tur de Fransu Slovenac je ušao u istoriju takmičenja kao drugi najmlađi pobednik jedne od najprestižnijih biciklističkih trka sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here