Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL
Odbojkaška reprezentacija Slovenije

Odbojkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva pošto je sa 3:1 savladala selekciju domaćina Poljske. 

Ni pogrešno puštena himna Srbije “Bože pravde” koju su organizatori slučajno pustili na početku meča, nije omela Slovence koji su ubeldjivom igrom nadigrali domaću selekciju i plasirali se u veliko finale, baš kao i na prošlom Evropskom prvenstvu.

Na startu meča Poljaci su poveli i do kraja osovjili set 25:17. Ipak, u nastavku je viđen mnogo neizvesniji meč u kojem su Slovenci uspeli da zaigraju mnogo bolje i posle velike borbe i 32:30, izjednače.

Kao u transu, vicešampioni Evrope odigrali treći set i posle 25:16 potpuno preokrenuli.

Do kraja, Poljaci su odigrali mnogo bolje. Vodili su tokom većeg dela seta, ali su Slovenci uspeli da izjednače na 19:19 i tako dodatno unesu neizvesnost u meč. Rezultat je bio 24:24, usledila je igra za razliku. U jednom momentu odbojkaši Slovenije su počeli da slave, ali je video čelendž pokazao da je rezultat ipak nerešen. Poljaci su još jednom, na isti način, uspeli da se izvuku, a onda je Slovenija povela 37:35, pa su domaćini i treći put tražili video proveru, ali bez uspeha.

Slovenija se plasirala u finale u kojem će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela u kojem se sastaju Srbija i Italija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here