Vesti
Pualić sa poslovnim partnerima

Predstavnici Srpskog socijalnog servisa i podrške iz Sent Albansa su posle duže pauze zbog epidemije korone, prošle sedmice, organizovali prvo okupljanje svojih članova. Uz druženje i ručak za svoje stalne članove, zaposlene u ovoj organizaciji, poslovne partnere i brojne volontere, obeležen je kraj veoma izazovne godine, koja se umnogome razlikovala od svih prethodnih.

Skup je upriličen u ugostiteljskom objektu “Sokače kafe bar” u Sent Albansu, a svojim prisustvom su ga uveličali dugogodišnji članovi ove organizacije, koji su se poslednjih godina redovno okupljali svakog četvrtka na ručku i druženju u opštinskoj sali u Sent Albansu.

Kako je još u martu mesecu došlo do neočekivane pošasti virusa korona, Vlada Viktorije je uvela restriktivne mere koje su primenjivane proteklih devet meseci, a jedno vreme uvedene su i mere potpune kućne izolacije, koja je potrajala mnogo duže nego što se moglo očekivati.

Konačno, vreme je došlo da se druženje obnovi, što su s nestrpljenjem očekivali svi članovi organizacije, što se jasno moglo i videti na licima okupljenih, kojima je ova divna tradicija očigledno izuzetno nedostajala.

Susret je protekao u živim razgovorima o različitim iskustvima, koje su članovi Servisa imali tokom kriznog perioda, a najčešće tema svakako je bila pandemija i teške restrikcije kroz koje su prošli svi žitelji Melburna i cele Viktorije.

Svako je na svoj način opisivao događaje u poslednjih deset meseci i to baš onako iskreno kako ih je i doživeo. Među prisutnima se ovom prilikom našao i drag gost iz Kanbere, Branivoje Branko Jevtović koji je došao u Melburn kako bi posetio mnogobrojne prijatelje.
U vreme ručka, asistentkinja koordinatora Srpskog socijalnog servisa i podrške Marina Jovović je pozdravila goste i zahvalila se na velikom odzivu.

– Započela bih ovu zahvalnicu narodnom izrekom da složna braća kuću grade. Tako smo i mi, uz vašu ogromnu podršku, nastavili da uspešno podržavamo naše klijente tokom ovog novog i nepoznatog vremena izazvanog novonastalom situacijom. Sagradili smo kuću podrške i sigurnosti svima onima kojima je pomoć bila potrebna, kroz konstatnu socijalizaciju među našim ljudima – rekla je Marina.
Asistentkinja koordinatora Srpskog socijalnog servisa ocenila je 2020. godinu kao veoma iscrpljujuću i izazovnu za sve.
– Ova godina nas je učinila i nestrpljivima i zabrinutima, a neke od nas pažljivijima. Tokom ove godine smo se setili i jedne od osnovnih potreba ljudskog roda, a to je potreba za druženjem, jer čovek je društveno biće – rekla je Jovović.

Upravo u ovom segmentu svog delovanja Srpski socijalni servis se i istakao tokom pandemijske godine.
– Još jednom smo pokazali zbog čega postojimo. Podržavali smo naše klijente kroz različite oblike podrške, kao što su pomoć pri kupovini i nabavljanju potrebnih medicinskih sredstava, zatim kroz regularne nedeljne pozive našim klijenatima i dvomesečno upućivanje obaveštenja u pismenoj formi. Sve posete klijentima obavljene su uz poštovanje socijalne distance i obavezno nošenuje zaštitne opreme. Pisma smo upućivali u skladu sa Viktorijskim preporukama o virusu korona, a tačna i najnovija obaveštenja redovno su upućivana u najkraćem mogućem roku. Vodili smo klijente kod doktora, posećivali ih u bolnici, besplatno obezbeđivali poterebnu zaštitnu opremu tokom pandemije, kao što su maske i rukavice – istakla je Marina Jovović.

Kancelarija Srpskog socijalnog servisa i podrške, na čelu sa šefom i glavnim koodinatorom Milanom Pualićem, ovom prilikom je svojim članovima, volonterima, ali i svima ostalima poželela da u zdravlju i raspoloženju dočekaju predstojeće novogodišnje i božićne praznike, u nadi da će naredna godina svima doneti pregršt radosti i veselja, a da će ova na izmaku biti brzo zaboravljena.
Takođe, iz Srpskog socijalnog servisa obavestili su da će njihova kancelarija biti zatvorena od 24. decembra do petka, 8. januara 2021. godine.

Mali tim za velika dela

Marina Jovović je izrazila veliku zahvalnost svim članovima tima bez kojih sve aktivnosti Servida ne bi bile moguće. Srpski socijalni servis imamo preko 50 volontera i više od 120 klijenata. 
– Nastavljamo sa našim malim timom da činimo velike stvari. Ovom prilikom želim da se zahvalim i svojim kolegama na neverovatnoj podršci i sjajnoj međusobnoj saradnji. Hvala vam puno i uživajte u druženju, uz specijalitete naše kuhinje i divan ambijent – rekla je asistentkinja koodinatora Marina Jovović i poželela svima srećne praznike.

Piknik za Dan Australije

Rukovodioci Srpskog socijalnog servisa i podrške najavili su novo okupljanje svih članova i volontera za kraj januara 2021.
– Prošlo je skoro godinu od našeg poslednjeg zajedničkog ručka, na kome je prisustvovalo više od pedeset naših volontera i klijenata. Godina je možda brzo prošla, ali to ne znači da se naša redovna okupljanja neće nastaviti. Naprotiv, ukoliko uslovi budu dozvoljavali, planiramo da nastavimo s našim redovnim aktivnostima krajem januara 2021. godine, odnosno na Dan Australije. Naime, za 26. januar predvideli smo održavanje našeg prvog zajedničkog piknika u novoj godini, o čemu će svi članovi biti blagovremeno obavešteni – poručila je Marina Jovović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here