Vesti
BLAGO SRPSKE ZAJEDNICE: Grupna slika svih selekcija Red Starsa

Po već ustaljenom običaju, na kraju kalendarske godine i po završetku sezone, Košarkaški klub Red Stars iz Sidneja održao je trofejsko veče u Srpskom centru u Bonirigu.

Klub koji postoji već deceniju i po, iz godine u godinu uvećava svoju armiju igrača i simpatizera.

Najbolja potvrda ogromne popularnosti koju uživa u Zapadnom Sidneju je prepuna sala u Bonirigu, u kojoj ni igla nije mogla da padne.

Prava familijarna atmosfera vladala je među roditeljima i decom, koja su svoje druženje sa parketa pretvorila u dugotrajna, ne samo košarkaška prijateljstva.

Prezentaciju je organizovao dugodišnji trener Milorad Đinić sa svojim pomoćnicima, a program je vodila Anđela Traživuk koja je i sama jedna od igračica kluba.

Posebna zahvalnost je odata trenerima, igračima i roditeljima, jer oni su svi zajedno pogonska snaga kluba, bez čije podrške i ličnog odricanja klub ne bi bio u stanju da napreduje iz godine u godinu.

Pregršt nagrada

Masovnost je reč koja najbolje opisuje KK Red Stars. Klub se ponosi velikim brojem registrovanih igrača svih uzrasta i odanom publikom, kako na utakmicama, tako i na klupskim okupljanima.

Potvrda je stigla i ove godine, jer je Red Stars bio jedan od klubova koji su imali najviše učesnika na Kupu Draže Mihailovića, održanom proteklog vikenda u Vulongongu.

Na svečanoj prezentaciji je, po ustaljenom običaju, podeljen veliki broj pehara i priznanja. Oko 50 individualnih i timskih nagrada.

Kako to tradicija nalaže, dodeljena je nagrada za juniorskog igrača svakog meseca u protekloj godini, a ova nagrada iako je više simboličnog karaktera svakako je dobro prihvaćena kod nagrađenih i uvek izmami radost i veselje.

Da u ovom košarkaškom klubu sve funkcinoiše na visokom nivou pokazuje i izbor za najboljeg košarkaša. I ove godine na zvaničnom vebsajtu bilo je nominovano 50 igrača. Na osnovu otvorenog glasanja, u drugi krug je prošlo prvih pet na listi.

Zatim na scenu stupaju treneri, koji daju svoje glasove za pet odabranih i proglase najboljeg pojedinca u minuloj sezoni.

Za 2022. godinu nije bilo dileme: najbolji košarkaš u klubu, i po broju glasova i po mišljenju trenera, bio je mladi Dušan Šarić.

Dušan Šarić

Ostali trofeji podeljeni su svim igračima, a najistaknutiji košarkaši i košarkašice za 2022. nagrađeni su su posebnim priznanjima.

Treneri Red Starsa
Kosta Starčević je izabran za igrača godine u muškim juniorskim timovima
Najbolji strelac Red Starsa Strahinja Traživuk

Đinićev osvrt na sezonu

Trener u KK Red Stars Milorad Đinić podelio je sa nama utiske o minuloj sezoni, samoj prezentaciji i drugim temama.

On je istakao da nije bilo lako pregurati dve godine pandemije i državnih restrikcija, ali su u klubu uspeli u svojoj odlučnoj nameri da opstanu i da se vrate u normalne tokove.

– Poslednje dve godine su bile pravi izazov sa sve nas, kako u svakodnevnom životu, tako i za sve naše košarkaše. Put do povratka u svakodnevne i uobičajne obaveze vezane za trening i utakmice naših košarkaša bio je dug i prepun otežavajućih okolnosti. Samo zahvaljujući velikoj želji, volji i ljubavi prema košarci, svi naši igrači su to prevazišli sporadično neigranje tokom prethodne dve godine.  Svakako u svemu tome velika zahvalnost i svim roditeljima koji su umnogome zaslužni za to – rekao je trener Đinić.

Učešće na DMC 2022. u Vulongongu bilo je kruna godine.

– Za sve nas je DMC najvažniji turnir u godini i svakako najvažniji košarkaški događaj za našu srpsku zajednicu u Australiji. Tako smo i mi pristupili svemu i učestvovali smo na turniru sa velikim brojem igrača i timova. Ukupno 15 naših ekipa se takmičilo u različitim uzrastima, i to šest seniorskih i devet  juniorskih timova, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji – podseća Đinić koliko u Red Starsu vode računa o svim uzrastima i kategorijama.

Uskoro sledi početak priprema za novu sezonu.

– Posle učešća na Kupu Draže Mihailovića, počeo je zasluženi odmor za sve. Pauza će trajati pet nedelja, a onda predstoji povratak na treninge krajem januara. Ovom prilikom bih poželeo srećnu Novu godinu i Božićne praznike svim igračima, roditeljima i prijateljima kluba, kao i čitaocima Vesti – poručio je Milorad Đinić.

Traživuk najbolja među devojkama

Od godišnjih nagrada dodeljenih u KK Red Stars posebno treba istaći nekoliko pojedinaca i jedan tim koji su obeležili 2022.

Talentovani Dušan Šarić je bez mnogo dileme proglašen za najboljeg igrača u klubu za proteklu godinu. Pošto je njemu pripala zbirna nagrada, izabrani su i najbolji pojedinci u muškim i ženskim selekcijama tokom sezone u takmičenjima u Benkstaunu.

Kod devojaka nagradu je odnela izvanredna Marta Traživuk, dok je za najboljeg muškog igrača proglašen Kosta Starčević.

Marta Traživuk

Priznanje za najboljeg strelca u ligaškim nadmetanjima poneo je Strahinja Traživuk, a za najbolji tim u porodici Red Starsa izabran je muški sastav do 14 godina.

Nagrade koje su dobili sigurno će biti dodatna motivacija da na isti način nastave i dogodine, a svim njihovim kolegama povod više da budu još bolji i da u 2023. neko od njih bude laureat godišnje nagrade kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here