twitter.com/fbbasketbol

Obe ekipe su u poslednji napad ušle sa po 75 poena, da bi grčki reprezentativac preuzeo odgovornost i pogodio šut za pobedu – 78:75 (20:20, 21:21, 10:18, 27:16).

Makabi je do sinoć imao nekakve šanse da izbori plasman u četvrtfinale Evrolige ali sinoćnji rezultati nisu “Ponosu Izraela” išli na ruku pa su se još pre početka ove utakmice oprosti od nastavka takmičenja u eliti.Rasterećeni i bez rezultatskog pritiska, Izraelci su došli da igraju košarku i tokom cele utakmice bili u najmanju ruku ravnopravni.

Prvo poluvreme je bilo apsolutno izjednačeno, da bi već na otvaranju treće napravili seriju 10:0 i prilično naljutili Željka Obradovića. Malo su se igrači Fenera “trgli” nakon ove serije, ali to nije bilo dovoljno da se rezultat preokrene, pa se u poslednjih 10 minuta košarke ušlo sa prednošću Makabija od 10 poena.

Početkom poslednjeg kvartala, Slukas pogađa trojku i podiže publiku na noge, a Datome se nadovezuje poenima sa poludistance i nagoveštava preokret. Domaći su “dodali gas” i na polovini četvrtine stigli do izjednačenja a nakon nesportske dosuđene Džoniju O’Brajantu, Fener je došao i do vođstva, kojeg nisu želeli da se odreknu.

Prava ludnica u završnici i rezultatska klackalica, loptu je u poslednjim momentima preuzeo Kostas Slukas i uspeo da postigne pobedonosnu trojku uz zvuk sirene.

Grk je bio najefikasniji sa 22 poena, 4 skoka i 5 asistencija, a dvocifren je bio i Luiđi Datome koji je ubacio 15 poena igrajući kao centar, a meč završio ranije zbog pet ličnih grešaka.

U redovima Makabija, Tarik Blek je ubacio 23, Skoti Vilbekin 13, a 10 je ubacio Deni Avdija, sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde, Zufera Avdije.

Evroliga, 30. kolo:

Četvrtak:

CSKA – Baskonija 82:78
Anadolu Efes – Armani 101:95
Panatinaikos – Budućnost 87:67
Real Madrid – Žalgiris 86:93

Petak:

Fenerbahče – Makabi Tel Aviv 78:75
Bajern – Gran Kanarija 84:77
20.30 Olimpijakos – Darušafaka
21.00 Barselona – Himki

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here