Foto: MN Press
Željko Obradović

Partizan je ove godine jedan od najperspektinijih timova u Evropi, a glavne zasluge idu treneru Željku Obradoviću koji se posle 30 godina vratio među crno-bele. 

Smailagić je bio velika enigma kada je stigao, odnosno, nije se baš naigrao u NBA ligi, te se postavljalo pitanje, šta on može da donese ovoj ekipi? Očigledno je košarkaš iz Koteža brzo demantovao sve koji su imali i najmanju sumnju u njega i ustalio se na centarskoj poziciji u timu.

– Što se tiče košarke nisam mnogo naučio, ali sam naučio mnogo o profesionalizmu, kako da se ponašam, kao da pričam sa ljudima. To mi je naravno pomoglo u karijeri. Sada učim košarku od Željka Obradovića i to mi pomaže – istakao je on.

Ovaj mladi košarkaš (21) je proveo dve sezone u Golden Stejtu, gde je odigrao 29 utakmica. Bio je najmlađi igrač u istoriji razvojne lige kada ga je Santa Kruz doveo iz Srbije 2018. godine, a sada kaže da je sam rad sa Žejkom Obradovićem u Partizanu mnogo bolji od svega što je radio u dosadašnjoj karijeri.

– Sve je sjajno, trener Obradović je najbolji trener kog sam ikada imao. On mi uvek objasni u čemu grešim. Više sam naučio od njega nego do sada u celoj profesionalnoj karijeri. Znamo šta on želi i znamo da želi najbolje za nas – izjavio je Alen Smailagić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here