Smanjenje plata i penzija je hrabra odluka

0

Ova odluka će rezultirati privrednim rastom u narednim godinama: Ivica Dačić 

 

On je za televiziju Pink kazao da je Srbija iscrpela sve druge mogućnosti da živi na veresiju u narednom periodu i naveo da daje političku podršku premijeru Aleksandru Vučiću za nove ekonomske mere.

 

"Ova odluka je pravedna. Nemamo u vladi dilemu da li je trebalo doneti ovakvu odluku ili ne. Donosili smo teške odluke, ova odluka će rezultirati da zaustavimo propadanje ekonomije. Uspećemo u narednim godinama da omogućimo privredni rast", rekao je Dačić.

 

On je naveo da se unutar vladajuće koalicije razgovaralo kako da se donesu mere da se uštedi skoro 1,5 milijardi evra, da se smanjideficit i ukupna masa sredstava za plate i penzije a da se pri tom ne diraju oni sa najmanjim primanjima – do 25.000 dinara.

 

"Mislim da je to pravedan princip ako već nešto mora da se uradi da se zastite oni sa najmanjim primanjima", rekao je Dačić.

 

On je ocenio da je odluka o smanjenju plata i penzija uravnotežena i ne "gasi svetlo u tunelu u prostoriji koja se zove naša ekonomija".

 

"Ako budemo uradili ono što je planirano sigurno za godinu, dve će se taj točka okrenuti u drugom smeru – ka rastu bruto domaćeg proizvoda, moći ćemo da sustižemo one zemlje koje su nas pretekle. Nemamo više vremena. Ovo je hrabra odluka u koju ulazimo politički jedinstveni", kazao je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here