J. Terek
Završene probe: Glumci jedva čekaju nastup

Bečko amatersko pozorište Il In, posle uspešne predstave “Ljubavna rapsodija”, priprema novi komad “Devojka sa šavom na čarapi” u režiji Perice Ilina. Glumci ove pozorišne trupe već danima vredno rade kako bi uskoro ponovo do suza nasmejali bečku publiku.

“Devojka sa šavom na čarapi” je urnebesna komedija o devojci koja, dok čeka poziv za Holivud, radi kao sekretarica i sa koleginicom prolazi kroz razne situacije primajući ljude na razgovor za posao. Tada sve biva protkano pitkim humorom, pesmom i igrom, bez ijedne psovke ili grube reči.

Kulturno udruženje Mali i pozorište Il In postoje dve godine i sa svakom novom sezonom donose vernoj publici nove predstave sa puno komičnog sadržaja. Direktor pozorišta Perica Ilin i Snežana-Ana Matić su ličnim sredstvima pripremili sve što je potrebno kako bi ova predstava u što kraćem roku bila prikazana publici.

Pozorišnu družinu Il In čine glumci amateri sa prostora cele bivše Jugoslavije, što je posebnost ove pozorišne trupe.

Osim Perice Ilina, koji je tekstopisac i režiser, na bini će se naći i Snežana-Ana Matić, Emina Čengić, Zehra Zulović, Snežana Kalaba, Marija Verport, Violeta Lindner, Dragana Jovanović, Salih Jašarević, Aleksander Rajin, Marjan Makedonski, Svetislav Milutinović i Kristijan Lindner, a na predstavi vredno su radili asisten režije Jasmina Terek i dizajner Igor Crnković.

Predstava “Devojka sa šavom na čarapi” biće izvedena 15. februara u 19.30 u pozorištu Ateliertheater, na adresi Burggasse 71, 1070 Wien.