Smene u beogradskoj policiji zbog Beka

0

Fonet/N. Đ.
Ministar nezadovoljan: Još ne znate da li je na Beka pucao amater ili profesionalac?!
 

"Prema najnovijim izveštajima beogradske policije vidim da oni sada ne znaju da li je pucao amater, ili profesionalac, zbog čega ću predložiti neke promene u PU Beograd", kazao je Stefanović u intervjuu za Politiku i dodao da će konačnu odluku doneti u dogovoru sa direktorom policije Miloradom Veljovićem.

On je kazao da je kriminal u 2014. godini smanjen za 9,5 odsto, a da je skoro 80 odsto slučajeva rasvetljeno. Ministar je dodao da je na početku svog mandata ono što je najviše zamerao policiji bila zaplena narkotika, jer to nije dovoljno često i dobro rađeno.

Ministar je kazao da ni jedna registrovana kriminalna grupa ne predstavlja veliki bezbednosni rizik za Srbiju, da polica prati sve grupe i da postoje saznanja, ali ne i konkretni dokazi i da zbog toga neke istrage traju i po godinu dana.

Stefanović je kazao da očekuje da u januaru bude završen nacrt zakona o policiji, da bi što pre mogle da budu pokrenute javne rasprave. On je pojasnio da je ideja da se u policiji napreduje isključivo prema zaslugama i da će policijski službenici morati da prolaze dodatne obuke kako bi dobili viši čin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here