pixabay.com
Rusija

Direktor Državne obaveštajne službe Bugarske Atanas Atanasov koji je ranije danas smenjen smatra da je za to odgovoran Kremlj.

– Glavni razlog mog udaljavanja sa dužnosti je duga ruka Kremlja i koordinisane akcije sa jednim poznatim, veoma uticajnim biznismenom koji bi mogao da bude povezan sa Kremljem. Nažalost, u poslednje vreme smo postali svedoci manifestacija najvišeg oblika demagogije, populizma, a prema nekim znacima, čak i diktature – izjavio je Atanasov za bugarske medije.

Istovremeno, on nije precizirao o kom preduzetniku je reč.

U Bugarskoj je krajem maja smenjen i direktor Državne službe za nacionalnu bezbednost Dimitr Georgiev. On smatra da je razlog za činjenica da je „razotkrio ruske špijunske mreže odgovorne za eksplozije u vojnim skladištima u Bugarskoj u poslednjih deset godina“.

Ranije je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije bugarskom biznismenu Vasilu Božkovu koji je, prema optužbama, navodno pokušao da stvori u Bugarskoj određeni kanal preko kojeg bi „ruski lideri mogli da vrše pritisak na bugarske državne službenike“.

1 COMMENT

  1. Jeste jeste moj dragi šefe…
    I što je kod moje babe Stojadinke umrla krava i koza, krivi su rusi….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here