EPA/Sarah Silbiger
Predsednik SAD Džo Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden tokom pres-konferencije sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim u Vašingtonu čitao je sa papira pripremljene odgovore na pitanja novinara.

“Smešna pres-konferencija Bajdena i Zelenskog. Predsednik Bajden očigledno čita odgovore. Kako je znao pitanja?”, pita se američki novinar Bil O’Rajli na društvenoj mreži “Iks”.

Na početku konferencije za štampu, američki lider je pogrešio i rekao da će on “postaviti prvo pitanje” novinarima – umesto oni njemu.

Upitan kada bi preporučio Kijevu da počne pregovore sa ruskom stranom, Bajden je pričao o navodnim uspesima Ukrajine.

Američki predsednik navršio je 81 godinu. Često je na meti komentara zbog svojih ispada i nezgodnih situacija tokom javnih nastupa. Republikanci to koriste kako bi doveli u pitanje njegove mentalne i fizičke sposobnosti da ostane na mestu šefa države.

Podsećamo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski stigao je u SAD gde se sastao sa liderom SAD Džozefom Bajdenom. Američki predsednik je potpisao ukaz o dodeli novog paketa pomoći Kijevu u iznosu od 200 miliona dolara koji uključuje municiju za PVO, “hajmars” i artiljeriju, kao i protivradarske rakete “harm” i protivtenkovsku municiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here