EPA-EFE/Fehim Demir
Kristijan Šmit

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić poručio je danas Kristijanu Šmitu da prestane da se bavi Republikom Srpskom, jer niko iz Srpske ne želi da naruši ustavni poredak u BiH ili govori o otcepljenju, već o mirnom razlazu ukoliko se unutar BiH ne može postići dogovor.

Nešić je poručio Šmitu i da on pre svega treba da se bavi svojim legitimitetom.

Navodi da svi koji obavljaju pozicije u Srpskoj i na nivou BiH, a dolaze iz Srpske, pozivaju na ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum, koji je upravo prekršio Šmit.

“Sasvim je normalno da se priča o svakoj vrsti opcije koja znači da bi narodi na ovoj teritoriji bolje živeli. Zašto ne bismo pričali o mirnoj disoluciji? Zašto bi to bila tabu tema? Ne pričamo o nasilnoj secesiji, ratu, pričamo o nečemu što bi moglo, ako ne danas onda za deset godina, da se stavi na dnevni red”, rekao je Nešić, prenela je RTRS.

Nešić je ukazao da narodi u BiH imaju različite interese i poglede na budućnost zemlje.

Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika jer njegov mandat nije potvrđen u Savetu bezbednosti UN.

3 COMMENTS

  1. Kao u braku – niko normalan neće živeti sa onim ko ga ne voli…samo mislim da Srbe u BIH jedino ne voli Šmit i njegovi poslodavci. Muslimani, Hrvati i Srbi u Bosni (odnosno Bosanci u SFRJ) su i u WW2 ratovali pa se mirili, i 90-tih su ratovali pa se pomirili i više ne planiraju da ratuju, a Šmit baš zapeo da opet napravi haos na Balkanu !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here