EPA-EFE/Fehim Demir
Kristijan Šmit

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit izjavio je danas da se ne plaši pretnji predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i da će otići u Srpsku, ne precizirajući kada.

Šmit, koji je juče odustao od odlaska u Banjaluku gde ga je u zakazano vreme čekao samo potpredsednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ćamil Duraković, kaže da se zbog toga ne oseća kao kukavica i slabić, već da je ispao mudriji od Dodika.

– Bile su postavljene barikade da bi se sprečio moj dolazak. Zbog čega su bile zatvorene neke ulice? Muzički festival je tek u petak. Ili se danima za to spremaju ili su pokušali da spreče moj dolazak?! Zamislite da se desio napad na mene ili da su mi zabranili ulazak u zgradu, i to pred kamerama, da me neko silom sprečava, da li bilo ko osim u Banjaluci veruje da bi se u Evropi neko radovao tome, možda bi se u Moskvi radovali. Imali biste situaciju koja bi izazvala krizne sastanke i ova zemlja bi bila dalje od Evrope. Ja sam mudro delovao – rekao je Šmit.

Poručio je da će u Banjaluku sigurno otići, ali nije precizirao kada.

– Ja ću svoje obaveze izvršiti i mnogi će se začuditi kako će to izgledati. Kad bih se plašio da odem u deo zemlje koja je kandidat za EU zato što mi neko preti, onda nešto ne bi bilo u redu sa mnom – rekao je nemački diplomata.

11 COMMENTS

  1. Samo probaj
    Dodik ce te uhapsiti budalo
    Ako nista drugo iz inata
    Nas Srbe je Inat kostao mnogo puta a tvoka Cena je puno niska s obzirom na Ono sto smo kroz istoriju placali

  2. I ovo je tebi normalno SMITU? Ti spominjes Moskvu???? Postavis se sam i onda se busas i spominjes Moskvu?

  3. ‘Sve su to samo lideri sto pucaju iz praznih pistolja. Mile se odvaja i osamostaljuje, pa ima bogami i dve decenije, od onda odkako je dosao na vlast na Nato tenku. Malo zalaje, pa onda ode sa Trojkom i Hadezom da se dogovara. Sedi na dve stolice – a pitaj Srbe u RS-u kolika je potrosacka korpa – a kolika si primanja? Nazalost to ovi casni srpski heroji iza laptopa i sa Zapada ne zele i ne mogu da vide. A i ne mogu. Malo IQ, malo mrznja, malo razbibriga ili nemacka socijala… pa lupaju gluposti sve ne bili…
    A ovaj Nemac – B ili C politicar, uzima dobru platu, radi kako mu se kaze ili ne radi – jer mu je tako naredjeno….i kad mu kazu idi on ce ko i Mile – doci na Nato tenku u Banja Luku.

  4. Kakve veze ima to što je BiH kandidat za EU sa Šmitom ??? Ovaj čovek nema blage veze šta je EU, a šta je UN !!! Sada je jasno da on predstavlja “tihig” okupatora Federacije, a da je Republika Srpska slobodna zemlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here