EPA/Fehim Demir
Kristijan Šmit

Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit izjavio je danas da je nemačka vlada zaustavila 120 miliona evra pomoći Republici Srpskoj zbog “secesionističkog ponašanja”.

Dodao je da se ne može isključiti da će se pre ili kasnije razgovarati i o sankcijama.

Šmit je rekao da očekuje da će u sredu Ustavni sud BiH doneti odluku u vezi sa formiranjem agencije za lekove Republike Srpske i najavio da će tek tada “delovati”.

On je naglasio da će nakon odluke Ustavnog suda o tome da li RS ima pravo da osniva sopstvenu Agenciju ta odluka biti i sprovedena.

– Oni koji su mislili da će nastaviti da se ponašaju onako kako su navikli do sada malo su razočarani. Istina je da ne želim da plašim ljude, ali sasvim jasno ću da ponovim da je Dejtonski mirovni sporazum crvena linija za mene. Nadam se da su shvatili da sam spreman da primenim i bonska ovlašćenja, iako to ne želim. Dakle, sačekajmo šta će sud odlučiti, a onda ćemo delovati, ali budite sigurni da ćemo omogućiti građanima da imaju pristup lekovima – poručio je Šmit.

9 COMMENTS

  1. Znači Kosovo moze da ima secesiju a Republika Srpska ne? Zašto to? Zato što su na Kosovu Albanci a u RS Srbi? Jer ste vi u EU rasisti?

  2. Kada će ovaj čovek u zatvor zbog lažnog predstavljanja i pretnji po opštu bezbednost ???

  3. Vućiću, a da mi damo Republici Srpskoj te pare? Baš bi bilo lepo da im bratski pomognemo kad ih ološ ucenjuje na ovako pokvaren način !!!

  4. Pa kako to Mile ne moze da sredi? Trubi od pocetka mandata da je lazan i neprihvacen, pa onda ga pozove u Banja Luku, pa onda kad je s njim, nije lazan, pa sad bez mandata, pa onda sa mandatom, …..nego Mile, jel’ Smit ilegalac ili nije? Ako preti obustavom placanja 120 miliona, a ilegalan je onda moze da svira k…. Ako je je legalan i prihvacen od sveta, ali ne od Rusa i nas, onda tu nesto nije u redu. Zasto ga Vesti uopste spominju i pisu o njemu???

  5. Ovaj je bas polupao loncice , ali kako mu dozvole UN da sve to radi kada nema saglasnost id njih ???

  6. Nemoj da provociras i izazivas srpski inat. Samo u kolonijama i diktaturi se tako nesto namece. Mi smo slobodan narod i necemo prihvatiti tvoje izivljavanje nad srpskim narodom. Idi u tvoju Njemacku pa tamo se ponasaj tako. Za nas srbe ti nisi “NIKO”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here