Lična arhiva
Nadaju se najboljem: Sofija Nakić sa ocem Bojanom

U protekle tri nedelje od kada smo poslednji put pisali o hrabroj Sofiji Nakić (16) iz Žitkovca kod Aleksinca, oboleloj od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini i na mekom nepcu, nije se mnogo promenilo. Istina, zahvaljujući dobrim ljudima iz dijaspore i sugrađana, ova ljupka devojčica hrabro je nastavila borbu za zdravlje, ali joj je podrška i dalje potrebna.

– Naša Sofija je na sreću mnogo bolje od kada je krenula sa terapijom imunofanom koji je nabavljen, u najvećoj meri, zahvaljujući Maji Jovanović koja se odrekla svojih doza terapije zarad Sofije, a i sama boluje od karcinoma. Isto tako i zahvaljujući našim kamiondžijama koji voze špediciju po Rusiji i rizikuju svoj posao da bi nam to doneli. Naravno, do tog leka ne bismo ni mogli da dođemo, da nije bilo pregršt dobrih ljudi koji su za to izdvojili novac. Koliko sam im samo zahvalan, nebo zna. Što se tiče hemoterapije, ona je prekinuta do daljeg i sad je Sofija na takozvanoj terapiji održavanja, šta god to značilo. S te strane nema nekih novosti, ali ono što je ohrabrujuće je to da se ona mnogo bolje oseća – rekao je našim novinarima brižni otac Bojan Nakić (40) i dodao:

– Do sada je za pomoć Sofiji sakupljeno preko 7.000 evra zbog čega smo odlučili da razmotrimo lečenje u inostranstvu. U pregovorima sa dve bolnice koje su ponudile svoje usluge, jedna u Grčkoj Biomed Aid, a druga u Turskoj Koč Healthcare, po svemu sudeći prednost ćemo dati turskim stručnjacima. Poslao sam lekarsku dokumentaciju koju su tražili i sad očekujem dijagnostiku i predračune. U razgovoru sa njima sam saznao da lečenje kod njih može koštati više od 20.000 evra, plus dnevni troškovi, a mi smo za sada prikupili samo 7.000, što me iskreno brine i plaši, jer je akcija skoro stala. Na sreću, Sofijino stanje je mnogo bolje, jer se imunofan pokazao kao veoma dobar, ali lečenje se mora nastaviti. Ne znam da li ćemo moći ovde u Srbiji, jer je od poslednje hemoterapije Sofija dobila sepsu zbog čega smo i odlučili da se obratimo inostranim klinikama. Beskrajno hvala svim dobrim ljudima koji su priskočili u pomoć, kao i “Vestima”. Mnogo nam znači podrška i iskreno se nadamo da će biti još uz nas da dobijemo ovu tešku bitku za zdravlje.

Računi za pomoć

Budući da će Sofija lečenje možda morati da nastavi u inostranstvu, ko želi da pomogne da izbori i tu tešku bitku, može stupiti u kontakt sa ocem Bojanom Nakićem putem telefona na broj: +381 66 05 77 75 i dogovoriti se oko načina dostave pomoći.

Donacije mogu uplatiti i na devizni račun otvoren u Unicredit banci na ime:

Bojan Nakić, Baštovanska 17, Žitkovac, 18210 Aleksinac, Srbija

RS35170001042537200153, SWIFT BACXRSBG

Broj dinarskog računa je: 170-0010425372000-56