Tanjug/AP

Jako nevreme zahvatilo je danas Tirol, što je prouzrokovalo porast vodostaja reka, a najteže su pogođeni okruzi Imst i Insbruk.

Tamo su, usled poplava i odrona, zatvoreni putevi i železnička pruga, i angažovano je oko 2.500 vatrogasaca. Oko 70 ljudi je evakuisano i oni se nalaze u privremenom smeštaju, prenosi Index.hr.

Jaka oluja zahvatila je i Bavarsku gde su zabeleženi slučajevi u kojima je vetar odneo krovove sa kuća, a u Štajerskoj i Gradiškoj se očekuju povremeni jaki pljuskovi i nevreme.

Poplavljen je i Trst nakon što su pljuskovi i oluja zahvatili taj grad na severoistoku Italije.

Jaki vetrovi su oduvali mnoge stolove kafića i drugi nameštaj koji se nalazio napolju. Visok vodostaj je zabeležen u Veneciji, a na drugoj strani zemlje, u severozapadnoj pokrajini Pijemont, policajci i vatrogasci su morali da intervenišu kako bi oslobodili nekoliko automobila zarobljenih u snegu.

Međunarodne železničke veze između Italije i Francuske kroz tunel Frejus prekinute su na neodređeno vreme zbog velikog odrona u francuskoj regiji Savoj koja se graniči sa Pijemontom.

U međuvremenu, u švajcarskom kantonu Tičino u poslednja 72 sata je palo više od 350 milimetara kiše. Obilne kiše zagvatile su i jug Nemačke gde su poplavljene ulice i podrumi, a mnogi putevi su zatvorenih zbog oborenih stabala.

Snažno nevreme praćeno jakim pljuskovima zahvatilo je zapad Slovenije i dovelo do nestanka struje i poplava u pojedinim delovima zemlje. U Ajdovščini i Štenjelu pao je grad veličine jaja, a vatrogasci su intervenisali zbog poplava na području Tomlina, Nove Gorice, Sežane, Zagorja ob Savi, Laškog, Velenja, Celja, Slovenske Bistrice i Kungote.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here