Tanjug
Beograd pod snegom

U većem delu Srbije pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj je otežan.

Saobraćaj u Beogradu će u narednih nekoliko sati biti potpuno normalizovan, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pozvao građane da prate informacije nadležnih službi.

Zbog velike količine snežnih padavina, saobraćaj širom Srbije, kao i u Beogradu je otežan, a Vesić ukazuje da je na ulicama prestonice trenutno 45 gradskih i 20 prigradskih i lokalnih linija koje su skraćene ili preusmeren.

Usled mećave koja je zahvatila beogradski aerodrom Nikola Tesla svi letovi su stavljeni na čekanje. Pista i prilazi pristanišnoj zgradi su pokriveni snegom, kao i avioni.

Situacija se u Moravičkom okrugu pogoršala, pošto su u prekidu još tri pravca dalekovoda.

Struje nema ni u nižim predelima, a još uvek su bez struje viši predeli Čačka, Lučana, Gornjeg Milanovca.

U pojedinim delovima sneg je viši od pola metra. Milija Milenković, direktor JP “Dragačevo putevi” navodi da je 150 trafo-stanica u prekidu u 120 sela.

Saobraćaj se u kraljevačkom kraju, zbog snega koji se zadržava na kolovozu, odvija usporeno.

Svi magistralni, regionalni i lokalni putevi su prohodni, ali sneg i dalje neprekidno pada, a vetar u višim predelima stvara smetove i otežava rad zimskih službi.

Velike snežne padavine, vetar i prvenstveno izuzetno mokar sneg koji se ledio napravili su probleme u dopremi uglja zbog kojih su zaustavljeni pojedini blokovi u Termoelektrani “Nikola Tesla A”.

Kako Obrenovac greju blokovi u TENT A privremeno je zaustavljeno i grejanje na tom području. Intenzivno se radi na normalizaciji dopreme uglja kako bi Obrenovac u najkraćem roku dobio grejanje.

Zbog velikog nevremena, praćenog obimnim snežnim padavinama i jakim vetrom, na teritoriji Srbije registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj elektroenergetskoj mreži, posebno u planinskim predelima zapadne i centralne Srbije.

Vlažan i težak sneg, kao i jak vetar, dovodili su do kidanja provodnika, kao i do padova drveća na mrežu”, saopštila je Elektrodistribucija.

Sve ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjaju kvarova.

Kako navode, otklanjanje kvarova je otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predelima.

Najviše problema u snabdevanju ima na teritoriji Zlatiborskog upravnog okruga, kao i Kolubarskog i Moravičkog upravnog okruga.

Problema u snabdevanju zbog snežnih padavima ima i na teritoriji Mačvanskog, Raškog, Rasinskog i Jablaničkog upravnog okruga, navodi se u sasopštenju.

Saobraćaj za teretna vozila je obustavljen na prevoju na Iriškom vencu, put između Petrovaradina i Iriga i raskrsnica za Vrdnik, a prema informacijama koje Tanjug ima sa lica mesta, tamo je pravi saobraćajni kolaps.

Patrole saobraćajne policije kontrolišu prilaze Iriškom vencu iz pravca Irig – Novi Sad i iz pravca Novi Sad – Irig.

Zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima, ne propuštaju se ni putnička vozila bez zimske opreme, a tehničke službe nadležnih organa za održavanje puteva su obaveštene i aktivne,

Zbog snega usporen je saobraćaj na auto-putu “Miloš Veliki”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here