Socijalisti nisu štedeli dlanove

0

Članovi Kulturno-sportske Zajednice (KSZS), koriste svaku priliku, pre svega na skupovima koje organizuju domaće organizacije, da predstave svoje udruženje i prikažu srpsku kulturu. Ponekad je teško ispoštovati sve ponuđene termine, ali trudom članova i rukovodstva udruženja, ne propušta se ukazana prilika.
Ovoga puta članovi KSZS su bili gosti, vodeće Socijaldemokratske partije (SPO) grada Salcburga, na njihovoj letnjoj manifestaciji, koja se sredinom jula održava već godinama unazad.
Popularni socijalisti važe za stranku, koja ima dobru i dugogodišnju saradnju sa srpskim organizacijama i udruženjima u Mocartovom gradu. Zato naši zemljaci, koji imaju pravo glasa odnosno austrijsko državljanstvo, najčešće daju podršku kadidatima ove partije, na gradskim i pokrajinskim izborima.
Članovi folklorne sekcije našeg udruženja, obučeni u narodne nošnje po vlaškoj i leskovačkoj tradiciji, nastupom su izazvali vidnu pažnju brojnih gostiju, među kojima je bilo više javnih i političkih ličnosti iz grada Salcburga i istoimene pokrajine. Nije izostala ni nagrada, dugotrajan i glasan aplauz, posle završene tačke.
Među prisutnima visokim funkcionerima Socijaldemokratske partije bili su Valter Štajdl, jedan od vodećih ljudi stranke u Salcburgu, Anja Hagenauer predstavnik gradonačelnika Salcburga Šadena, Đuja Bećirević član Upravnog odbora Radničke komore i drugi.

 

Salcburške igre
Članove KSZS očekuje još jedan važan nastup u Salcburgu, posle čega im predstoji zasluženi odmor i pauza do septembra.
– U sklopu programa otvaranja Salzburških letnjih igara imamo a nastup na Rezidencplacu. Osim nas nastupiće samo još jedan domaći klub. Izvešćemo prvo svoju koreografiju a zatim i zajedničku igru koja je već uvežbavana – naglasio je Nenad Šulejić, predsednik KSZS.

 

 

Poziv Dodiku
Potpredsednica KSZS, Slađana Stojšić, uručila je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, poziv za proslavu 15 godina od osnivanja udruženja koja će se održati 24. oktobra. Prvi čovek Republike Srpske nedavno je boravio u parohiji Linc, posle čega je položio vence na srpsko groblje i logor u Mauthauzenu. Potpredsednica KSZS je iskoristila priliku da Dodika lično pozove na važan događaj njenog udruženja na jesen.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here