commoswikipedia.org/Alex Alishevskikh

Ambasador Srbije u Sofiji biće pozvan na sastanak u bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova u ponedeljak, po nalogu ministarke Ekaterine Zaharijeve, zbog komentara ministra Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu, saopšteno je danas u Sofiji.

Kako prenosi agencija BTA, povod za poziv ambasadoru Srbije je Dačićev komentar izjave bugarskog premijera Borisova na konferenciji za novinare na samitu o Zapadnom Balkanu u Poznanju.

Borisov je rekao da bi Žosep Borel, kao budući šef diplomatije EU, trebalo da zastupa stav cele Unije i da bi, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova a druge države članice priznaju, u skladu s tim trebalo da postupa.

Ministar Dačić prokomentarisao je tu izjavu Borisova danas rečima da stav Evropske unije nije da je KiM nezavisno i da bugarski premijer Bojko Borisov, koji tvrdi da jeste, mora da poštuje taj stav, a ne da drži pridike budućem šefu diplomatije EU Žosepu Borelu.

7 COMMENTS

  1. opet ce srbija da se izvinjava i udvara kao uvek. mesto da mu oduzmu odlikovanje i to odmah! Jaki smo samo na recima, mi vodimo politiku velikog teatra.

    • Nema potrebe, urađeno je i više od toga. Šta o njemu Borisovu i samim Bugarima misli naša vlada, dokazala je odlikovanjem koje je dobio. Pitam se za koje zasluge? Ko su Bugaraši to nam je poznato.
      Pet puta ratovali za sto godina, sto puta zabadali nož u leđa. I stalno im nešto malo, stalno im nešto treba, nešto bi hteli…

  2. A sto mi nismo pozvali njihovog ambasadora na razgovor. Videla Bugarska kako teroristi sa Kosova vode kolo sa nama pa se i oni ubacili. Imali vece Bananadrzave od nas…..

  3. ja mislim Srbi ( tu i sebe brojim isto) su losi gubitnici! Kosovo je nazalost izgubleno. Prije ili kasnije moracemo da shvatimo

    • A ti misliš da si Srbin, A misliš Srbi, a tu i sebe brojiš 😀
      A ti misliš da se tako dobija državnost i prave države. To što ti misliš zadrži za sebe.
      Umemo i mi Srbi da mislimo. A ko je u pravu videćemo.

  4. e da nisam vido dokle su bugari dogurali u eu, pa cak u severnu englesku stigli i na ulici se instalirali, cuto bi. — o ostalim zemljama necu govoriti, to je poznato; pozlaceni bakarni prsteni, rolna sitnih novcanica za promenu valuta i bezbednosna provera dzepova i budjelara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here